Tävling.

 

IMG_8351

Nicolettas vackra hårsvall…

Hello!

Nu har jag en härlig överraskning – jag tävlar ut 10 produktkit från Vidal Sassoon Pro Series Volume Collection! I det ingår schampoo, balsam, inpackning, spray, mousse och en värmeskyddande glansspray.

Det enda som du behöver göra är att berätta om ditt bästa volymtips! Dela med dig av ditt tips i kommentarerna så är du med i tävlingen av volymkiten. Min favorit bland produkterna är 2-phasen spray som man använder när man stylar håret.

IMG_5613 kopia_small(1)

Tomas som stylade mig härom dagen har massor av bra hårstylings tips som han delar med sig av här:

http://damernasvarld.se/toppfrisorens-basta-volymknep/

74 kommentarer

 1. Helena B

  Hejsan,
  Jag brukar använda en tuperingsborste för att få volym i mitt hår. Det går fort och borsten är enkel att använda. Nu en kopp te. Ha en fin dag!

 2. vivianne

  När håret är fönat och torrt., lyfter jag sektion för sektion av hår o sprejar hårspray mot hårbotten, väntar sedan några sekunder innan jag släpper ner sektionen av hår.
  mvh Vivianne

 3. Kathi my-ling

  Hej,
  jag använder en mousse som ger volym i 2 dagar- vet inte om denna märke finns i Sverige- men jag tycker mycket om den.
  Kram Kathi

  http://www.my-ling.de

 4. Brukar föna håret nästan torrt (efter tvätt), avsluta m kalluft i hårrötterna och sedan tvinna upp håret i en lös ballerinaknut på huvudet. Låter det torka så, om jag hinner tar jag ned knuten några gånger innan håret torkat helt för att undvika att det lockar sig ojämt.
  Allt gott!

 5. Fru Blom

  Härlig tävling, har just nu lite svårt att hitta rätta produkterna för håret har nämligen gått o blivit väldigt känslig o får utslag för vissa produkter detta har jag aldrig testat…
  Mitt tips, är att blåsa håret upp o ner, även använda en sån liten krustång i hårbotten samt torrschampo.. det hjälper mig o jag får fin volym..Har själv ett tungt o tjockt hår…

  Hoppas på tur//Hoppfull kram fr mig Fru Blom

 6. Mitt bästa tips till volym då man har lite småfett hår och just precis ska på spontan AW. Då tar jag massa puder och borstar in i hårbotten, vips så ser jag lite fluffigare ut igen och inte fett och platt. Viola!

 7. Mitt bästa volymtips är torrshampoo! Snabbt & enkelt och funkar även i nytvättat hår!

  Kram Mirva

 8. Jag kör ofta den naturliga stilen eftersom min tid helt enkelt inte räcker till! Men jag tycker ändå att det brukar bli ganska så bra. När håret är halvtorrt brukar jag krama upp det med handen, böja huvudet och massera in lite mousse i hårbotten. Voilà klart!

 9. Mitt bästa volymtips är: Dust it! Superbra och drygt, helt klart det bästa jag provat hittills! Rufsa till och du har rejäl volym, snabbt och enkelt! 🙂 Kram Ulrica

 10. Älskar hårprodukter! Jag har tunt, långt hår. Jag brukar använda torrschampo och dust it! Den gamla våffeltången brukar komma fram också!

 11. Marie Bjurle

  Efter att alltid lidit utav tunt och volymlöst hår så har jag äntligen hittat ett bra sätt att få volym efter att jag tvättat och handduks torkat det så kör jag i några droppar mirakel olja ( guld droppar för mig) i topparna och sen fönar det och sen lite spray. Sen äntligen volym..

 12. helene gustavsson

  mitt bästa tips jag har lite halvlångt hår be din frisör att klippa upp det så kommer volymen fram jag använder bara produkter som är köpta på en salong volymshampoo spraybalsam som ej ska tvättas ur o sen volymmousse kramar sen fram volymen med mina händer

 13. Veronika

  Hej Valerie

 14. Veronika

  Hej Valerie. Jag brukar ha lite mousse i håret och sen krama fram volymen med mina händer. Vänligen, Veronika

 15. Mina bästa volymtips är att alltid när jag använder hårspray så sprayar jag håret underifrån, sprayar man över håret så tynger det bara ner frisyren och håret. Dessutom använder jag alltid alkoholfria hårmousser, de ger mycket volym utan att torka ut håret som mousser med alkohol lätt kan göra.
  Roligt med tävling!

 16. Hej, vilken fin vinst! Stooora spolar ger helt perfekt och glamourös volym – dessutom samtidigt skonsamt mot hud och hår

 17. Hej Valerie, vilka fina vinster! Mitt bästa tips är att använda stoooora spolar. De ger den perfekta naturligt glamourösa volymen och är dessutom skonsamt mot både hur och hud.

 18. Hej!
  På min dotter krusar jag håret och det blir världens volym! Hon skulle bli toppen glad för lite hårprodukter

 19. Jag brukar ta i mousse i håret strax efter att jag har tvättat håret och det har hunnit torka lite – samt föna håret samtidigt som jag formar håret om jag vill få riktigt mycket volym i håret. Funkar perfekt!

 20. Vad roligt med tävling Valerie! 🙂 Mitt tips till att få volym.. Till vardags fönar jag håret torrt med en bra hårolja i grunden.. Använder sen Batiste torrschampo (”medium brown”) för att piffa till det när det börjar sunka till sig. Är det till ett lite mer festligt tillfälle så lockar jag med locktång, fäster locken medan den ännu är varm med en liten klämma, sedan sprayar jag så att sprayen liksom kommer in i botten. NICE! 🙂 Kramkram!

 21. Mitt bästa volymtips är att med nytvättat hår åka en mil i en öppen bil. Blir garanterat volymrikt! Snyggt? Kanske inte, men det stod det inget om i tävlingen.
  Likt Bridget Jones har jag råkat ut för detta på en date en gång. Många skratt…

 22. Mitt bästa tips för volym är nog det gamla beprövade – att böja sig upp som ner när man fönar håret efter tvätten.

 23. Anna-Märta Stålnäve

  Mitt bästa tips för volym är helt klart torrschampo i rötterna de dagar när håret börjar bli fett och lägger sig. Ett annat supertips är att använda strukturpuder som finns hos de flesta märken. Det gör håret strävt och om volymen går ner under dagen är det bara att rufsa lite i det så har du fin volym igen!

 24. Mitt bästa tips är Dust it!

 25. Pernilla Wamsjö

  Mitt bästa tips är torr schampo och saltvattenspray. Likaså kan du föna
  håret med huvudet uppochner 😉 Det ger garanterat volym och ett härligt
  hårsvall om du har långt hår. Brukar också krama in lite glansvax i
  topparna för att binda ihop håret. Ett måste om man av naturen har ett
  frissigt hårburr som jag har 😉 Annars ser jag ut som ett troll 😉

 26. Anna-Karin Herling

  Hej Valerie,
  Jag börjar med att tvätta, sen ta några droppar silke och blåsa torrt! Sen kramar jag i lite mousse och formar lite slarviga lockar med plattången och vips; klart! Kram från mig

 27. Mitt bästa tips är nog så som punkarna gjorde för 30 år sedan. Huvudet upp-och-ner och lite sockervatten i hårrötterna! Forma försiktigt när du vänt dig på rätt köl igen.

 28. Linda Hultman

  Jag tycker att mitt tunna skandinaviska hår får bäst volym när jag sprayar med saltvattenspray vid rötterna efter tvätt. Det ger en superfin volym och en härlig textur!

 29. Rullar alltid upp håret på stora rullar när jag tvättat det, och låter det torka, när jag sedan tar bort dem, så lyfter jag håret och sprayar lite torrschampo mot hårbotten, som masseras in..och vips så har man fått volym, som sitter extra bra om man avslutar med lite hårspray

 30. Helena Herring

  Jag sprayar saltvattenspray i mitt nytvättade hår sen fönar jag det. Men det bästa är att inte tvätta håret för ofta.

 31. Hejsan! Mitt bästa volymtips är snabbt och enkelt – torrschampo och ghd narrow dressing brush (en skonsam touperingsborste)! Spraya lite lätt mot hårbotten, gnugga med fingrarna och toupera lite lätt runt benan. Håller i dagar om man så skulle vilja!
  Har man mer tid och lust är volymtången (en liten liten krustång) ett snyggt alternativ, tar lite längre tid, men man kan själv bygga upp volym efter önskemål!
  Mvh Sara

 32. Mitt tips är Dust it efter toupering i hårbotten. Ger volym och volymen håller länge! Inget krångel!
  Katja

 33. Mitt bästa volymtips: hårpuder! 🙂

 34. Stora spolar och torrschampo. Arbeta med händerna från hårbotten och ut. Avsluta med volymspray. Klart!

 35. Gnugga mousse i hårrötterna och föna håret upp och ner. Avsluta med spray även där i rötterna för att inte tynga ner resten av håret. Fungerar toppen! 🙂

 36. yasminkhan

  bästa volymtips är snabbt och enkelt – torrschampo och ghd narrow dressing brush (en skonsam touperingsborste)! Spraya lite lätt mot hårbotten, gnugga med fingrarna och toupera lite lätt runt benan. Håller i dagar om man så skulle vilja!
  Har man mer tid och lust är volymtången (en liten liten krustång) ett snyggt alternativ, tar lite längre tid, men man kan själv bygga upp volym efter önskemål!

 37. enkelt! i med volympuder i hårrötterna! jag köpte schwarzkopfs taft på ullared och pudret är superbra:)

 38. Kerstin Miura

  För mer volym använder jag torrschampo i hårbotten sedan tar jag värmeskyddande hårolja i längderna och tar locktången till att göra några änglalockar på längder. Enkelt men ser ut som jag är stylad som av ett proffs 🙂

 39. jag har tunt rakt fint skandinaviskt hår, har knappt gårr till frisör på flera år, herr kökssax har får jobba hemma. vilken skillnad det blev när jag kom till frisör och hon klippte upp det, tipsade om att ha lite mousse i och föna håret upp och ner, nu känns det fylligt och med volum och smålockar tom, i mitt vanliga spikraka, platta hår. att dessutom ibland ha i stylingpuder ger mig en helt ny frisör i mitt uppklippta hår! jag är så nöjd!

 40. torrschampo i nytvättat fönat hår ger rätt känsla och volym. Borsta inte i onödan, burra igenom med fingrarna och föna hårbotten hårsols. Klart!

 41. Carina Henemo

  I med volymmousse efter tvätt och blås håret underifrån! Ger sååå snygg volym! Spraya för extra hållbarhet!

 42. Tvätta håret 2 ggr med schampo, handukstorka först, sen blåsa torrt, fin volym kanske lite vax i. Mitt blir bra på det.

 43. Andréa Andersson Öhrn

  Jag låter håret avfetta sig själv i några dagar & efter första tvätten (har spikrakt hår ner till svanken) så sätter jag upp håret i en knut mitt på huvudet & det ger en fantastisk volym för hår som annars bara ligger tungt & platt. Skulle gärna testa produkter som underlättar detta 🙂

 44. Hej Valerie, på något konstigt sätt så kommer inte mina kommentarer med. Detta är tredje gången jag skriver så det kanske är tredje gången gillt?! Jag brukar kram in mousse i håret när jag duschat på kvällen och sedan snor jag ihop en knut av håret och sover idet. När jag sedan vaknar på morgonen så… tada har jag precis lagom volym i håret. Om man vill ha vågigt hår kan man sova i flätor istället. Kram Annika

 45. Ett friskt hår – massor av volym får.
  Sov 8 timmar och ätt rätt – ha alltid inpackning och klipp topparna lätt.
  Volymmousse och sov med en lätt knut – föna eller bara släpp knuten ut..
  Så kan jag lova att dina lockar – runt dig bara rockar!

 46. Jag fönar håret med en rundborste. Då blir håret precis så salongssnyggt som ja vill ha det 🙂

 47. Jennie Louise

  Ett bra och skonsamt tipps är att karma lite mousse I och andvända stora spolar I håret efter man tvättat det och gärna låta det själv torka. Kan man inte vänta så andvänder man bara fön! Det ser super fint ut och ger masser av volym!

 48. Jessika @barkwald

  Bästa volymtipset för ett långt hår som mitt, kika gärna på mina Instagrambilder, är en lätt inpackning och att i nästan handukstorrt hår spraya lite ”saltvattenspray” (som finns i många olika utföranden och märken) nära rötterna och krama fram volym medans man fönar på svag värme. Gärna med huvudet framåtböjt och föna och krama från nackpartiet och fram – garanaterat Hollywoodsvall 🙂 // Jessika (barkwald på Instgram – check it out!)

 49. Nelly Kvist

  Mitt hår är väldigt tungt och skandinaviskt platt vilket ofta har lett till att jag kämpar att lyfta håret från rot för en mer efforless-chic look och som verkligen håller! Det finns såklart de gamla goda tipsen såsom torrschampo, volym-mousse, volym-puder och våffeltång, vilket visst, funkar till en viss extent det med. Dock har jag hittat det ultimata lilla tricket som kostar 0 kr i plånboken men gör en stor skillnad, tro det eller ej! Det är att börja schamponera håret i nacken och sedan massera in resten av håret. Detta kommer att ge en extra boost till de delar av hjässan vi oftast slarvar med lite extra och brukar tynga ner. Avsluta med kallt vatten på hela hjässan (eller fingerkallt om det är obehagligt) vilket gör världens skillnad. Porerna stängs i hårroten och det tillför volym, glans och eliminerar friss. Perfekta små tips som gör stor skillnad! Resultat:

  Lycka till!

 50. Agata Absalyamova

  Mitt BÄSTA volymtips är…:
  Ta en rund borste, helst stor i diametern för bästa effekt. Vått/fuktigt hår ska du dela in i 6-8 delar. Sedan spraya saltspray eller ha i hårmousse börja från botten och applicera. Varje del av håret ska du borsta/snurra i från botten och upp samtidigt som du fönar.
  Föna tills håret är torrt sedan snurrar du in håret i själva borsten och låter det vara så en liten stund, sedan fortsätter du genom alla delar av håret.
  Processen kan bli snabbare om du har två stycken borstar, då när håret är torrt och du snurrar in det slipper du vänta och kan börja med nästa del på en gång. 🙂
  *Håller tummarna.*

 51. Nu försöker jag igen. 😉 Skam den som ger sig. Om jag brukar tvätta håret på kvällen så tar jag i lite mousse i håret och snor upp det i en knut som jag ligger med under natten. N är jag sedan släpper ut håret på morgonen är det precis lagom volym i mitt hår. Vill man istället ha vågigt hår så kan man fläta det istället. Kram Annika

 52. Tar lite mousse i håret efter tvätt låter det torka ordentligt. Sedan är det bara att borsta ut till lagom tjocklek, vill ju inte tävla med bröderna Fluff.

 53. malin dontlikecake

  Jag har Alopecia så har fått testa på nästan alla sätt att göra volym på då jag inte har så mycket hår tack vare håravfallet 😛

  1. Det som funkat bäst på mig är att direkt efter dusch, tillsätta saltvattensspray i hårbotten. Men inte genom att spraya håret, utan att spreja i handen och sedan slänga huvudet uppochner och massera in sprayen i hårbotten, sedan direkt blåsa håret med hårtork.

  2. Ta en tuperingskam (ej en vanlig kam, utan en som har massa borst som denna – http://imgs.sthlmsfinest.com/blogEntryImages/1708952.jpg och tupera håret. Sedan spraya med hårspray.

  Det funkar bäst för mig och döljer håravfallet bra 🙂

  malin_bovington@hotmail.com

 54. Rulla upp håret på svärmespolar, låt sitta i 20 minuter och borsta sedan igenom lockarna. Spraya volymspray.

 55. liselotte

  Jag är gärna med och tävlar. När du har tvättat håret, ta i mousse och föna håret med huvudet upp och ner, ta i volympuder och rufsa till ordentligt och voila, du har fantastisk volym. Mvh liselotte

 56. mitt favoritsätt är att tupera lite håret på hjässan och sen lite torrschampoo!

 57. Helena Lindgren

  Jag brukar spruta torr shampoo och dra håret bakåt får alltid en snygg volym då och det tar bara några minuter perfekt om man har bråttom.

 58. annica la sundström

  jag ser inte min tidigare kommentar och vill gärna vara med så jag skriver igen. Torrshampo är min räddare i nöden. Vintertid då håret är extra platt tunt och risigt kan jag tom behöva ta det på helt rent hår . Det ge det bästa resultatet som håller stadga och volym länge.

 59. AnnaKaize

  Sov med håret i en bulle mitt på huvudet, föna det upp och ner eller boosta volymen med ett torrschampo, saltvattenspray eller volymmousse som alla skriver, men jag brukar dessutom sätta upp det med en sån där ”kamklämma” (vet inte vad det heter) mitt på skallen när jag fönat klart o låter det svalna så. När jag tar bort klämman så har till o med mitt patetiska Gollumhår volym 🙂

 60. tupering och torrschampoo är bäst tycker jag! =) vildvatten@hotmail.com

 61. Annika Nilsson

  Tupera håret! Funkar alltid perfekt!

 62. Lise-Lotte Larsdotter

  En len mousse ger stadga och hållbarhet samt bra volym till håret. Föna sen håret upp och ner. Använd en mellanstor borste och blås med varm luft tills du är nöjd. Fixera frisyren med kall luft och avsluta med volymspray.

 63. Att bygga upp eller grunden till en volym startar när man ska shamponera sig. Det lönar att använda balsam och shampo som ska ge volym. Lägg i mousse och föna håret upp och ner (håret hänger mot golvet) tills håret blir torrt. För mer volym ta en kamm och tupera hårrötterna, eller så tar du volympulver och gnuggar in det i hårrötterna. Det är mitt tips! 🙂

 64. Jag börjar med saltvattenspray i handdukstorkat hår och kan då krama fram en del vågor trots att jag har rakt hår. Sedan när det är helt torrt kompletterar jag med torrschampo vilket ger fyllighet och stuns.

 65. Använd kamomillte i sköljvattnet så blir både volymen och färgen bra !

 66. Torrschampo fixar mitt i ett nafs!

 67. Jag kör spindelmetoden. Letar upp en spindel i en mörk och fuktig vrå. Tittar på spindeln, skrämmer mig själv och håret står rakt upp. Sen är det bara att kamma ut med världens bästa hårvårdsprodukter: Vidal Sassoon Pro Series Volume Collection!

  1. Hahaha!!! Bästa tipset 😉

 68. Något som är otroligt enkelt är ett knep som ger en bra grundläggande volym till håret: helt enkelt att vända håret upp och ner och föna rötterna i någon minut. För en större och mer long-lasting effekt, spraya lätt med hårspray medan håret är upp och ned. Lättare än så blir det inte!

 69. Mina bästa tips; grunda med nyttig mat och dryck, schyssta hårprodukter och efter att ha gått med gåret i turban en stund vän huvudet upp-o-ned och blås, blås, blås!
  Sim salabim volyyym!

 70. Mina bästa tips är att använda en rotlyftande produkt, föna håret upp och ner och avsluta med hårspray. Ett till tips är att skölja håret i kallt vatten precis innan du går ut duschen, håret blir fint och glansigt och inte fett så snabbt 🙂

 71. Lena Eriksson

  Fukta håret lätt innan du går och lägger dig, vira håret till en liten knut på bakhuvudet (snurra håret och trä in håret mitt i bollen så att det låser fast).
  Nästa morgon har du ett vackert hårsvall med fin volym. För längre hållbarhet har du i hårspray.

 72. Jag tror på några stänk från saltvatten och att må väl; då mår också håret bra. Så, tipset blir en fin semester och en stilla bris på det – voíla, volym!

 73. Torrt, platt, svenskt, fnasigt vintrigt tunt bebishår. Med en platt punkt mitt uppe. Jodå. Här ska det samlas tips för alla behövs ; ) Men jag brukar köra på lite föning bakåt där bak i vått hår och sen torrschampo… eller ge upp och ge vika för det platta fallet.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *