Guide till det perfekta bröllopet del 2

WaldemarHansson_ValerieJohan_12

Hej hopp lördag!

Hoppas att ni har det fint i värmen!

Lovade ju er lite fler tips på hur man får sitt bröllop precis så där som man bara drömt om att det ska vara. Det är ju inte så svårt om man bara planerar väl och tar rätt beslut under tiden. Nu när jag redan har gjort denna stooora planering en gång så vill jag gärna dela med mig av det jag lärde mig under tiden.

Steg 4.

Viktigt:) För hur vill vi/jag se ut på mitt bröllop? Lätt att kanske glömma bort utmed vägen…Återigen är det bra att försöka se allt i sin helhet. Finast är om alla i bröllops sällskapet matchar varandra. Tärnor, bestmen, näbbar ja och så brudparet förstås. Försök att se allt ihop. När floristen planerar era buketter gör hon på samma sätt så varför inte göra detta med kläder, hår och make-up.

Min look

Jag ville ha en avslappnat romantisk look med långt utsläppt vågigt hår, solblekta slingor och fina fransar. Spetsklänning med skira små gnistrande stenar, slöja med spets och med två små vintagebroscher fästa på vardera sida. Jag sydde fast små hårkammar på var sida och fäste sedan broscherna utanpå.

Om jag är avslappnad så är även gästerna det, tänker jag. Kärleken och allt det härliga står i fokus och mitt hår och smink håller hela dagen och natten.

Håret

Håret fönades först ut med stor borste och lockades sedan i nederkanterna, rufsades sedan till så att svallet blev lite ”beachigt” oorganiserat. Lite tupering runt allt, hårspray och sedan var det klart.

Min make-up

Jag ville att min hud skulle vara perfekt med mycket lyster, markerade ögon och bryn. Lätt rosiga kinder och aningens med highlight ( face) på kindbenen. Ljus glimrande ögonskugga ( Chanel )och en eye-liner ( Nars) med en liten böj på slutet. Ögonbrynen fylldes i och ruffsades till med hjälp av en borste. Läpparna målades i en naturell färg och med en svagt rosa glans. Minns att jag blandade två läppstift ett från Face som heter Leva och ett frän Mac som heter freckeltone sen glans på det. Blev en lätt rosa perfekt ton. Fransarna hade jag byggt på innan så dom var klara för både fest och honeymoon. Smörjde in huden i en Nuexe-olja med guldskimmer i och därefter pudrade vi lätt på det. Gav en lagom lyster tycker jag.

WaldemarHansson_ValerieJohan_13

 

Tärnor

Mina älskade tärnor!

Visst vill man att även ens tärnor ska få ha en härlig dag med massor av glam och lyx. Få känna sig lika utvalda och lika fina som man själv gör?

Jag hade designat mina tärnors klänningar med en guldspets upptill ett vackert bälte i midjan och en ljusgrå sidenchiffong på kjoldelen även Jessica som är höggravid hade en ”vanlig” klänning fast en storlek större bara. ( klänningarna finns i butik from december för er som är intresserade 🙂


WaldemarHansson_ValerieJohan_24

Håret

Tärnornas hår gjordes av min duktiga vän och kollega Sophia som är ett riktigt ess på att fläta. En eller två vackra inbakade flätor som avslutas med en slarvig knut i nacken. Vissa fick en knut bak, andra en på sidan, det blev lite som man önskade. Långa enkla diamant örhängen som droppar ( hittade jag på Zanslösa Zmycken)

Sen behövdes det inte mer, jo förutom en liten bukett förstås.

IMG_2449

_VIP5370

Älskar sobra ljusa färger. Det ser lyxigt ut och smälter in vackert i hela brudföljet.

Bestmen

Johans bestmen vad klädda i ljusgrå kostymer från Lindeberg. Passade in i vårt grå-vita tema ( även tärnorna hade dessa färger..)

En grå-vit randig fluga ( johan hade svart/grå fint att han hade en egen liten detalj själv) och en vit servett i bröstfickan som hade en svart kant. Vitskjorta och cogniacs aksfärgade skor och bälte.

WaldemarHansson_ValerieJohan_22

 Glada och kanske liite nervösa.

WaldemarHansson_ValerieJohan_16

WaldemarHansson_ValerieJohan_03

Hoppas att ni fått lite mer konkreta tips på hur man kan se ut på sitt bröllop idag. Återkommer med mer snart.

 Nu måste jag ut och njuta av det fina vädret här. Ska packa ihop till en en fika på stranden här tror jag, kaffe, kardemumma längd och lite saft till barnen för så gör man nämligen här i Skåne:)

Kram

7 kommentarer

 1. Ni är så otroligt vackra, det enda som ”stör mig” är att Johan har handen i byxfickan.. Ser lite trist ut?

 2. Så fantastiskt fina ni är!!!

 3. The Rajic Journal

  Vilket ljuvligt bröllop!

  /The Rajic Journal – http://therajicjournal.tumblr.com/

 4. Wow, så vackert! Härligt inlägg 🙂

 5. Ni är så fantastiskt fina!!!

 6. Browneyedgirl

  Underbart <3 Tänker tillbaka på vårat bröllop med ett stort leende på läpparna, en härlig tid. Kram och ha det fint

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *