Good enough???

sponsorskyltdovebild (39)

Dagens jag på möte hos en tygleverantör i ett soligt Bromma. Jag har minimalt med smink och väldigt lite fix, hade väl sisådär 10 min i badrummet innan jag gick hemifrån.. Kort och gott, så här ser jag ut till vardags utan trix.

Hello vänner!

Men vart vill jag nu komma med detta? Jag tänker på alla selfies och ”snygga” uppdateringar man ser överallt, framförallt på instagram.

Hur får det oss att känna egentligen? Känner man sig peppad och glad eller får vi komplex av allt och känner oss otillräckliga? alla verkar vara så fixade, snygga och lyckliga.. Tror säkert att det är många tjejer därute som tänker att man verkar så lyckad, att man aldrig har dåliga dagar eller problem.

-Kom ihåg att alla har vi vårat ”kors” alla bära. Därför ska man aldrig vara avundsjuk på någon man vet aldrig vad som gömmer sig därbakom.

Men, egentligen så handlar det om att ha ett förhållningssätt till allt tänker jag, inte så mycket hur andra ser ut och vad dom gör. Vi har alla kontroll över våra egna liv och vår egen lycka, man väljer liksom hur lycklig man är tror jag.

Alla vaknar vi upp till samma dag och med förutsättningar att göra den här dagen till det bästa.

Men, är det lätt?

Nej.

Det är lättare att välja det negativa än det positiva, att tänka dåliga tankar om oss själva som att man inte duger osv. En sak är säker och det är att vi alla faktiskt duger och att vi inte ska vara så hårda mot oss själva. Selfies och andra sociala medier kommer inte att försvinna så vi måste helt enkelt lära oss att f ö r h å l l a oss till detta på bästa sätt. Så nästa gång vi ser en snygg selfie i sället tänka wow vad snygg/lyckad/begåvad  hon/han ser ut och sedan tänka bra om oss själva i stället. Inte tävla, bara var nöjd med det just jag har/är/ser ut osv osv.

Japp, det var lite hur jag ser på saken.

Just nu pågår en undersökning som Dove arrangerar tillsammans med en oberoende organisationen Frisk & Fri där man laddar upp en bild på sig själv precis som man är just nu.

Kolla här:

http://www.amelia.se/partner/dove/se-skonheten-visst-vagar-du-ocksa-delta/

Syftet är att öka folks självkänsla genom att visa att man är ok just precis som man är här och nu.

Dove vill på så sätt uppmuntra till en mer avslappnad inställning till oss själva i

sociala medier. Det handlar om att släppa kontrollen och leka. Att våga vara så

knäpp, glad, förvånad, arg som man är, utan att fixa till bilden. Här och nu. Det

handlar det om att se sin egen skönhet, oavsett situation.

Vi är alla vackra precis som vi är, särskilt när vi omges av andra modiga människor.

Därför uppmanar Dove sina vänner att se på filmen Camera shy och att våga ladda

upp en bild. Gör det här och nu. Klicka dig vidare till fotosajten från videon!

Var snäll mot dig själv.

heart-3

Kram kram

7 kommentarer

 1. Tack för detta inlägg! Känns som det passade mig precis idag.. Är en tvåbarnsmor på snart 27 år. Mina barn är 2 och 4 mån. En dag som denna vill jag bara gråta, man gör allt för barnen men känns ändå som man inte räcker till. Hinner inte med någonting med mig själv längre. Sover dåligt och är trött på dagarna och det känns som man bara vill gråta. Ändå känns det hemskt att man inte ”njuter” som alla ber än att göra. ”Njut av tiden” säger precis alla. Men hur gör man då när man inte har någon ork? Hur har du fått dagarna att funka med två barn och ett sånt jobb du har?
  Tack fina du för din inspirerande blogg!
  Kram

  1. valerieaflalo

   Hej hej,

   Jag förstår dig! vissa dagar är ju sådana och kanske måste vi ha dessa dagar för att uppskatta andra bättre. Livet går ju upp och ner vilket ju faktiskt är normalt..vissa perioder i livet tycker man kanske inte är så kul alltid.

   Nu känner jag ju inte till din livs situation helt, är du ensamstående? annars så har du kanske en sambo som kan hjälpa dig lite mer i vardagen så att du i alla fall får lite egentid eller några nätters sömn. Det brukar göra susen. Alternativt lämna barnen hos någon annan bara för en natts ostörd sömn tex. Min man och jag hjälps åt med hushålls sysslorna och barnen vilket gör att inte allt det tunga tråkiga hamnar på mig. När man får barn blir ju det extra viktigt att man också är ett team som fungerar.
   Annars så försöker jag unna mig själv saker som jag tycker om och försöka att se saker positivt. Tror att ett ”positivt tänk” i bland hjälper mer än man tror. Men, som sagt det är ju inte helt lätt.

   Hoppas detta hjälper.
   Kram till dig!

   1. Nej jag är inte ensamstående, men min man jobbar intensivt i perioder och mycket nätter. Men har kommit in i en trötthetsperiod, och utan sömn- blir inget bra.
    Tack för ditt svar! Kram

 2. Håller med dig! Kloka ord Valerie!

  1. valerieaflalo

   Tack Marie:)
   Ta hand om dig!
   Kram

 3. Tack för bra ord! 🙂

 4. Jennifer Kovacs

  Hej Valerie!
  Jag håller just nu på med inspelningen av en Podcast som berör just detta ämne.
  Jag kommer att intervju svenska offentliga kvinnor om deras liv, svårigheter man tacklat, hetsen kring utseende och den ”perfekta” livsstilen som hela tiden gör oss påmind om att det ser ut som folk har ett perfekt liv. Podden ska heta ”Den oretuscherade podden” och man ska kort och gott få höra den oretuscherade sanningen.

  Jag har redan bokat in flera intervjuer med bland annat Maria Montazami, Isabel Adrian, Victoria Silvstedt mfl, och skulle självklart vilja ha med dig i detta.
  Kontakta mig på oretuscheradepodden@gmail.com

  Jag ser fram emot att få höra från dig!

  Mvh
  Jennifer Kovacs

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *