Fredagsgott!

IMG_7070

Hello Fredag!

Hur mår ni idag? Visst är det härligt att det äntligen är fredag?

Tänkte idag dela med mig av våra supergoda hemlagade pommes som passar till allt. Ni får bara inte missa det!! Bästa bästa….mums. De tar lång tid att göra, så passa på när det är helg och ni känner att tiden finns att förbereda. Alternativt kan ni förbereda dem och ha i frysen tills det är dax. Receptet kommer från Heston Blumenthal som är grundaren av restaurangen The Fat Duck.

Börja med att skära potatisen i stavar (ca 1 x 1 cm), skölj dem sedan i kallt vatten för att få bort en del stärkelse.

Koka potatisen mjuk, 15-20 minuter.

Placera potatisen luftigt på ett galler eller en skärbräda och sätt in dem i frysen i 1 timme.

Fritera potatisen på relativt låg värme (ca 130 grader om ni kan mäta temperaturen på oljan) tills de får en lite krispig yta, det bör ta ca 5-7 min.

Placera potatisen luftigt igen och sätt in dem i frysen i ytterligare 1 timme. Om man vill förbereda middagen kan man göra allt hit, när de är friterade en gång kan man ha dem i frysen länge.

Fritera potatisen på högre värme (ca 180 grader) tills att de är gyllenbruna, ca 7-8 minuter.

Låt dem torka på papper och salta sen, tänk på att så fort saltet är på börjar de mjukna. Så det gäller att avnjuta dem relativt snabbt sen.

Valet av potatis påverkar resultatet mycket, testa vad ni gillar bäst- mjöliga eller fasta sorter.

IMG_7067

IMG_7081IMG_7087IMG_7105

Passar som sagt perfekt om man har tid en helg och det blir såå gott när man gör på detta sätt!

Ha så bra nu vänner:)

Tjingeling!

5 kommentarer

 1. Åh vad gott det låter! Tar gärna receptet 🙂 hoppas ni får en skön helg! Du berättade att du gjort dina fransar till bröllopet, hur länge satt dom på dig? Och har du fyllt på igen? Är själv sugen på att testa. Kram och tack för en underbar blogg!

 2. Hej! Tusen tack för en fantastisk visning! Jag tyckte det var oerhört inspirerande att få vara med och se hur det går till under en visning. Hur får du inspiration till färger, former och design? Gör du moodboards och skisser eller hur fungerar det? Det hade varit väldigt intressant och kul om du vill skriva ett inlägg om detta 🙂

 3. Det där är faktiskt Heston Blumenthals recept o du borde nämna det istället för att få det framstå att du själv kommit på det geniala receptet!!!!

  1. valerieaflalo

   Hej Sara,
   Om du läser hela inlägget så ser du att det kommer därifrån. Skrev det innan receptet.
   Ha en fin kväll!

   1. Sorry det har du helt rätt i, missade den första delen av texten utan koncentrerade mig bara på receptet. Tack för ett bra blogg annars:)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *