Min mumsiga Chévre Chaud.

IMG_8215

Hallo där!

Hoppas att du mår bra idag? Här är det bara fint faktiskt trots en liten snorig tjej därhemma har vi resten av familjen klarat oss. Ett litet tag till i alla fall…

Tycker ofta att om man äter bra och vitaminrikt så slipper man undan en del av de värsta förkylningarna. Vi handlar i princip alltid ekologiskt och närodlat. Tycker att det är viktigt att vi får i oss så mycket vitaminer som möjligt och dessutom, varför äta besprutad frukt och grönt där människor dessutom far illa på sina arbetsplatser??

Vi far illa här hemma i och med alla gifter vi får i oss och de som jobbar på dessa odlingar får i sig sååå mycket dåligt dom med. Nej, det kanske kostar några kronor mer men det är det bannemej värt! Sen är det klart att det inte alltid går, men om det finns i butiken så köper vi det.

Så, här kommer ett recept till och den här gången med kokta rödbetor och chévre ( getost). Gott och mustigt till kalla höst dagar 🙂

Chévre Chaud med rödbeta

Ekologiska rödbetor

Levain bröd

Ekologisk sallad

Chévre ost på rulle

Ekologisk honung

Dressing:

Dijon senap

Ekologoska citroner

Ekologisk olivolja

Koka rödbetorna med skal ca 15 min, dom ska vara lite al dente för då blir den enklare att hyvla. Använd sedan en mandolin för att hyvla rödbetorna tunt.  Skiva brödet och chévre osten. Ta en ungsform och häll i en skvätt olivolja och vänd brödet i det. Lägg sedan på osten och ringla över honung och ställ in i ugnen i ca 10 min på 175 grader. Osten ska smälta och få en gyllenbrun färg.

Nu kan du blanda dressingen. Ta en msk Dijonsenap pressa en halv citron och blanda i salt. Tillsätt sedan olivolja ca 1 dl.  Blanda denna i din grönsallad. Lägg rödbetorna på salladen och ringla på ytterligare dressing. Ta sedan ut dina mackor ur ugnen och placer på din sallad.

Klart!

Måste ut i kylan..brrr… nu på några möten idag men i kväll blir det ett varmt bad där hemma och kanske ska jag göra ett mini spa. Har några nya produkter jag vill testa nämligen.

Önskar dig en mysig oktober dag!

Kram

3 kommentarer

 1. Hej! Mmm vad gott det låter!! Ska prova det till helgen, har ett underbart vedugnsbageri där jag bor som bakar godaste brödet! Vill även prova ”lchfcarbonaran” och då undrar jag vart man köper en mandolin som behövs i båda rätterna. Kram Pia

  1. Hej Pia,

   Ja, precis, en mandolin är så bra att ha. Till allt möjligt faktiskt 🙂
   Min man köpte den på e-bay men jag har sett att det finns liknande på svenska sidor. Bra at köpa en som både kan hyvla och göra ”spagetti” form.
   Lycka till och kram

 2. Håller helt med dig! Vi som kan och har möjligheten av välja måste ställa krav och göra aktiva handlingar. Receptet verkar urgott men jag är ju inget stort fan av rödbetor alltså, min sorg i livet – chévre chaud verkar så gott haha!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *