Vongole-ween..

IMG_8553

 Spagetti Vongole men hjärtmusslor, vitt vin, körsbärstomater, vitlök, chili och färsk bladpersilja. Smarrigt värre och enkelt att laga!

Hej!

Här är det lazy sundaymood som gäller.

Vi har såsat runt i myskläder, tittat på film och ätit frukost länge, precis så som en söndagförmiddag ska vara. I fredags hade vi några vänner över på middag med Halloween för barnen och vad är bättre en fredag än att slänga ihop en lyxig pasta med massor av färska musslor tillsammans med iskallt vitt vin för att sedan avsluta det med Tiramisu. Blev alkoholfritt vin för mig såklart och Tiramisun var enkel att förbereda kvällen innan.

Detta behöver du till att göra en riktigt god spagetti Vongole till 4 personer.

Valeries smarriga spagetti Vongole!

Färska hjärtmusslor 1-2 nät ( finns på burk också om man absolut inte hittar färska)

Vitt vin ca 2,5 dl

Spagetti, gärna smal nr.1 gillar jag

Körsbärstomater

Färsk persilja

Citron

Vitlök

Olivolja

Havssalt/peppar

Börja med att hälla ca 4 dl olivolija i en stor panna med lock, pressa i vitlök, lägg i chilin och stek mycket försiktigt på låg värme tillsammans med de klyftade körsbärstomaterna. Salta och lägg även i stjälkarna från persiljan nu. Skölj musslorna och titta noga igenom så att alla är stängda, knacka annars på musslan för att se om den stängs. Släng de som inte stängs, dom är inte bra. Höj nu värmen något, häll i musslorna och det vita vinet, låt sjuda under lock 3-4 min.

Koka pastan och blanda i tillsammans med musslorna. Blanda även i den hackade persiljan nu. Ta lite pasta i taget så att du inte tar för mycket pasta och smaken försvinner. Blanda, blanda, blanda..och skaka den ordentligt så att all den goda såsen sjunker in i pastan. Nu när allt är klart pressar jag över lite citron och ringlar lite god olivolja över.

Yes! nu är det klart att äta.

IMG_8554

IMG_8549

Barnen fick hamburgare och spök marshmallows (som jag glömde att fota) så dom var nöjda.


IMG_8551

 Alltså, jag har en sådan spindelskräck! Tom att dekorera med dessa plastspindlar kändes stundtals jobbigt. Fick be barnen om hjälp. Hahaha.

IMG_8562


IMG_8561IMG_8564

Den här smarriga Tiramisun har jag lagt upp receptet på tidigare så vill du ha det så sök på Tiramisu här i bloggen.

IMG_8558

Vilket läsking gäng som sprang runt hos grannarna för att göra ”trick or treat”, gissa om dom fick mycket godis??
Just nu sover lilla B och Nicoletta är hos en granne och leker. Mannen har åkt iväg för att titta på en ny bil till vår växande familj, just det tyckte han var en stor fördel med att skaffa fler barn att man ju även kan få en ny bil då;) Inte dumt. Jag är glad över att bara ha en bil men måste även jag erkänna att man satt bra med gravidmage i en lite större.


Hursom helst så tar vi det lugnt här idag och lite senare idag blir det nog en fika med barnens kusin som är på besök. En lugn och mysig söndag helt enkelt!

Ha en fin dag du med.

Kram

7 kommentarer

 1. Vilka sötnosar, era barn 🙂 Och vad härligt med recept på pasta vongole, det är en av mina favoriter men har aldrig provat att laga det själv så det ska jag minsann testa nu. Tack för en underbar blogg!
  Stor kram

 2. Såååå roligt att du ska bli trebarnsmamma 🙂 Stort hjärtligt Grattis kära Valerie!!! Stor kram Sara

  1. Hej Sara,

   Tusen tack fina du!! Hoppas att allt är bra med dig.

   Kram v

 3. God morgon!

  mmmm så gott det ser ut 🙂
  Ska nog prova det i helgen, undrar just om våra tonåringar vågar prova?!
  Hoppas att du mår bra idag (illamåendet tänkte jag då på) och har en fin dag trots det trista vädret.

  Kram på dig <3

  1. Hej hej,

   Tack snälla du 🙂 Ja! prova, gillar dom inte så ta bara bort musslorna till dom;)
   Mår bättre idag så nu känner jag hopp om att det vänder..

   KRAM V

 4. Hej!! Jag hör till dom som aldrig kommenterat förut men nu tänkte jag det var dags 🙂 Har läst din blogg länge och jag gillar den mycket, hör till dom jag kollar först när jag har min ”läsa bloggar-stund” på kvällarna 🙂 Först vill jag säga stort grattis till graviditeten, så roligt!
  Har även en fråga om ert kök, som jag fullkomligt älskar, precis i min smak. Vi har precis köpt en stuga och ska renovera köket, funderar på om vi ”vågar” välja ett grått kök. Blir mer och mer säker när jag ser ert kök 🙂 Nu till min fråga, vart har ni köpt handtagen?!? Har letat om du skrivit det någonstans men kan inte finna det. Om du vill dela med dig av den informationen vore jag väldigt tacksam. Tack på förhand. Kram Katarina

  1. Hej Katarina,
   Men åhh vad glad jag blir!! tusen tack för att du tittar in och att jag kan glädja med lite härliga tips och trix;) Handtagen köpte vi på Ikea, samtidigt som luckorna. Vi har inte så många överskåp utan har valt att ha en öppen hylla ( den ser du på bilden) mitt emot har vi väggskåp med spröjsat glas. Det bli inte så mycket grått då och känns mer som att köket är en ”möbel”. Ska försöka fixa en sådan bild 🙂 är ju bara så mörkt när man kommer hem om kvällarna nu för tiden.
   Hoppas att du fick lite bra info av mig i alla fall!
   Kram och lycka till

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *