Lite svajig..

bild (57)

Hej vänner!

Ja, ni kanske märkt att bloggande gått lite på halvfart de senaste dagarna…Ni som tittar in här kanske har en liten aning om varför.. Är det fler av er som drabbats av årets influensa?? Hälsan är lite svajig här just nu helt enkelt, dagarna går men jag blir inte bättre… Var inne och jobbade igår men det var nog ett par dagar för tidigt för vips var hostan och febern tillbaka igen och dagen har tillbringats den största delen i sängen.

Så kom min älskade man hem, lagade mat och tog hand om mig. Så skönt att bli omhändertagen när man är lite krasslig, sitter just nu i soffan iklädd myskläder och mumsar på päronsplit som han hade med sig. Kallt och gott när man är snuvig.

Fick även en superfräsch lax lagad till mig som dessutom är jätte enkel att svänga ihop. Vi gör den ganska ofta till vardags men även på helgen om vi blir sugna. Det ingår även en dijonsenaps dressing som inte syns på bild, här kommer receptet.

Salma lax

Gurka

Grönt äpple

Solros skott

Avocado

Groddar

Sås:

Creme fraiche

Dijoncenap

Citron

Salt

Detta är nästan så enkelt att jag inte behöver skriva hur man gör men jag gör det ändå 🙂

Blanda ihop alla salladsingredienser, stek laxen lite lätt till kanten får lite färg. Den ska vara rosa och rå nästan rakt igenom, det är godast tycker jag.

Blanda ihop såsen 1 burk creme fraiche och 2 tsk senap en bit pressad citron. Ringla olivolja, pressa lite citron över salladen och lägg laxen på toppen.

Voilá!

Gott och nyttigt.

Kram och ha en mysig kväll.

5 kommentarer

 1. åh, känn inte att du måste underhålla bloggen nu bara. Krya på dig istället! kram

 2. Ser mkt gott ut! Äter barnen samma mat?

  1. Hej, jag brukar koka ris till dom och så hackar jag grönsaker. Så dom äter bara av laxen;) funkar fint

 3. De blev vår middag ikväll! Så gott!

  Trevlig skidsemester!
  Kram från zürich

  1. Åhh kul!!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *