Min bröllopsguide.

bild 1 (33)

Hej vänner,

Hoppas allt bra denna soliga dag!

Här är det bara fin fint och dagarna flyter på med massor av roliga möten med blivande brudar. Det är så roligt att få höra om era dagar och dessutom blir jag själv påmind om min och Js romantiska bröllopshelg. Som att få uppleva det om igen..

Kan ju inte bli mer romantiskt än ett bröllop!! hoppas att vi får gå på många fler snart.

Det är många som efterfrågar mina tips från vårt bröllop och vill veta hur vi gjorde, så jag tänkte att här kommer en liten repris på allt det som vi lärde oss på vägen.

Steg 1.

Boka stället

Det absolut första vi gjorde var att boka vart vi ville ha vårt bröllop. Vi letade runt på nätet och frågade runt bland vänner, åkte och besökte olika ställen som vi tyckte såg intressanta ut. Testade magkänslan helt enkelt och sen gjorde vi ett diagram med alla ställen gav dom betyg från 1-10 och tillslut fick vi en vinnare. Tex så skrev vi in sådant som var viktigt för oss. Tillgänglighet, övernattningsmöjligheter, mat, storlek på stället, utseendet osv osv och sen gav vi poäng. Gjorde  sedan en mall med alla kostnader så vi visste vad slutsumman skulle handla om.

Steg 2.

Tema/färg

Vill man ha något tema eller färgkombination tex midsommar eller skärgård,slott, hav??? Vi hade både och faktiskt. Först bestämde vi vilka färger vi ville att bröllopet skulle gå i. Vi hade mint, hudrosa, vit, vitgrå, guld (och en tvist av svart/vitt) Sen gjorde vi ett moodboard för det med allt från inredning till blommor, kläder, skor you name it. Allt för att skapa känslan i hur vi ville att festen skulle kännas, smaka, upplevas. Vi sparade ner alla bilder som vi hittade i ett dokument. Jag hittade även massor av inspiration på Pinterest.

Vårt tema blev, ”All you need is love”

IMG_1281

Steg 3.

Gör en lista

Nu börjar saker hända lite parallellt med varandra och då är det viktigt att ha tungan rätt i mun. Gör anteckningar på allt. Boka hår och make, fotograf, möte med sömmerska eller butik/ showroom för att titta på klänning. Fråga vänner efter tips på detta men vill ju att personen ska vara både duktig och gullig ellerhur:)

Här kommer några av mina hår och make tips:

Nathalie Berzelius ( henne hade jag )

Anna Kokotos

Åsa Östergren

Frida Westman

Mia Högfeldt

Jonas Wramell

Fotografer:

Waldemar Hansson ( han fotade vårt bröllop)

Erika Gerdemark

Ulrika Thuresson ( En ny tjej på bröllop men så duktig som också fotade vårt bröllop)

2Brides

Finns ju massor av fler makeup-artister, men dessa makeup-artister har jag jobbat med och kan gå i god för. ( tipset är att skriva till dom på FB)

Steg 4.

Klänning

Viktigt:)

För hur vill vi/jag se ut på mitt bröllop? Hur vill jag känna mig? avslappnad, traditionell..?? Lätt att kanske glömma bort utmed vägen kanske. Återigen är det bra att försöka se allt i sin helhet. Finast är om alla i bröllops sällskapet matchar varandra. Tärnor, bestmen, näbbar ja och så brudparet förstås. Försök att se allt ihop. När floristen planerar era buketter gör hon på samma sätt så varför inte göra detta med kläder, hår och make-up.

Om du tycker om min klänning så finns den och flera andra till försäljning hos mig så boka tid hos sophia@valerie-stockholm.com. Så roligt att vi nu har börjat med bröllopsklänningar!

VIP5291

Min look

Jag ville ha en avslappnat romantisk look med långt utsläppt vågigt hår, solblekta slingor och fina fransar. Spetsklänning med skira små gnistrande stenar, slöja med spets och med två små vintage broscher fästa på vardera sida. Jag sydde fast små hårkammar på var sida och fäste sedan broscherna utanpå. Broscherna köpte jag på en butik i Stockholm som heter Old Touch som har massor av olika fina varianter. Mina var i guld/mässingsfärg.

Skor

Jag ville ha ett par lite mer otraditionella skor och föll för dessa Isabel Marant skorna i guld. Sååå snygga och användbara under många år!


img_2919

Håret

Håret fönades först ut med stor borste och lockades sedan i nederkant, rufsades sedan till så att svallet blev lite ”beachigt” oorganiserat. Lite tupering runt allt, hårspray och sedan var det klart. Jag kände mig som ”jag” och det var precis så jag ville se ut.

WaldemarHansson_ValerieJohan_12

Min make-up

Jag ville att min hud skulle vara perfekt med mycket lyster, markerade ögon och bryn. Lätt rosiga kinder och aningens med highlight ( face) på kindbenen. Ljus glimrande ögonskugga ( Chanel )och en eye-liner ( Nars) med en liten böj på slutet. Ögonbrynen fylldes i och ruffsades till med hjälp av en borste. Läpparna målades i en naturell färg och med en svagt rosa glans. Minns att jag blandade två läppstift ett från Face som heter Leva och ett frän Mac som heter freckeltone sen glans på det. Blev en lätt rosa perfekt ton. Fransarna hade jag byggt på innan så dom var klara för både fest och honeymoon. Smörjde in huden i en Nuexe-olja med guldskimmer i och därefter pudrade vi lätt på det. Gav en lagom lyster tycker jag.

Om jag är avslappnad så är även gästerna det, tänkte jag. Kärleken och allt det härliga står i fokus och mitt hår och smink håller hela dagen och natten.

WaldemarHansson_ValerieJohan_13

 

Tärnor

Mina älskade tärnor!

Visst vill man att även ens tärnor ska få ha en lika härlig dag som en själv med massor av glam och lyx. Få känna sig lika utvalda och få vara lika fina som man själv är?

Förutom min egen klänning så hade jag hade även designat mina tärnors klänningar. Det blev en guldspets upptill ett vackert bälte i midjan och en ljusgrå sidenchiffong på kjoldelen även Jessica som är höggravid hade en ”vanlig” klänning fast en storlek större bara. ( tärnklänningar finns för er som är intresserade i vår butik på Mood från och med nu!)


WaldemarHansson_ValerieJohan_24

Håret

Tärnornas hår gjordes av min duktiga vän och kollega Sophia som är ett riktigt ess på att fläta. En eller två vackra inbakade flätor som avslutas med en slarvig knut i nacken. Vissa fick en knut bak, andra en på sidan, det blev lite som man önskade. Långa enkla diamant örhängen som droppar ( hittade jag på Zanslösa Zmycken)

Sen behövdes det inte mer, jo förutom en liten bukett förstås.

IMG_2449

_VIP5370

Älskar sobra ljusa färger. Det ser lyxigt ut och smälter in vackert i hela brudföljet.

Bestmen

Johans bestmen vad klädda i ljusgrå kostymer från Lindeberg. Passade in i vårt grå-vita tema ( även tärnorna hade dessa färger..)

En grå-vit randig fluga ( johan hade svart/grå fint att han hade en egen liten detalj själv) och en vit servett i bröstfickan som hade en svart kant. Vitskjorta och cognacs färgade skor och bälte.

WaldemarHansson_ValerieJohan_16

Borden/festen/dekorationer

_VIP6078

Vi hade små budskap på borden, dessa hittade vi på Panduro Hobby och var färdigskrivna!

IMG_2790

 När min vän gifte sig förra året hade dom ett hjärta av blad i fönstret bakom sig. Tyckte att det var så vackert att även vi ville ha det.

IMG_2782

 Här står jag och är nöjd med allt mitt i rummet.

_VIP6087

 Tre vaser i olika storlekar.

_VIP6096IMG_2778

 Svartvit randiga band knöts om meny och servett. Tyckte att det blev en fin kontrast till allt det ljusa och pastelliga.

IMG_2787

Varje bord hade ett sk bordstema, vilket blev riktigt uppskattat och roligt.  Här ser ni mustaschbordet vars uppgift var att 2 ggr under middagen ta på sig dessa i ca 15 min, blev riktigt kul! Vi hade även dansbordet och partybordet för att nämna några. Kan verkligen rekommendera detta, festen startade direkt och det blev många skratt. Ingen visste ju heller vad de andra borden hade för tema…

Oj, det är såå mycket mer som man kan berätta! Vi hade ju även två underbara toastmasters som höll i hela festen och gjorde den oförglömlig!

Efter middagen var det fest natten lång och någon gång efter vår bröllopsdans bytte jag om till en jumpsuit som var i samma tyg som min klänning och gjorde en ny entre´! så lyckat och roligt!!

Hoppas nu att du fått massor av fina tips till dig dag och undrar du fortfarande över något så skriv gärna och fråga!

Ha en fin helg nu.

Kram kram

20 kommentarer

 1. Vilken fantastisk och utförlig guide du har gjort!! Snyggt jobbat! Helt sjukt va mycket jobb som ligger bakom ett bröllop alltså.. Ha en mysig helg, ser fram emot de där utlovade solstrålarna på söndag! 🙂

  1. Ja, man fattar det nästan inte. Huuuur han man??? Jaja, det är ett underbart minne för livet och så värt det i slutändan.
   Kram och tack för att du tittar in här hos mig.

 2. du var verkligen otroligt vacker! bra guide 🙂

  1. Tack, kul att du gillar!
   Kram kram

 3. Vilka fina och vackra tips 🙂 Blev ju riktigt bröllops-sugen nu 😉 //Victoria

  1. Vad härligt att höra 🙂

 4. Marskalkar = de manliga ”tärnorna”. Best men är synd att säga när det finns ett svenskt ord för det…..

 5. Victoria

  Hej!

  Åh, jag är snart där, så nu håller jag på med alla förberedelser och jag undrar i vilken Panduro butik du fann de små skyltarna med fina budskapen på? Har varit runt och hittar inga… Härligt och fint blogginlägg med fantastisk inspiration : )

  1. Hej, men åh vad mysigt! men också mycket att stå i…hmmm. Jag köpte dom på Panduro som ligger på Kungsgatan i Stockholm. Längst in i butiken i en färdig bunt med massor av olika budskap. Visa bilden kanske??
   Sort lycka till!!

 6. Tack guiden! Så behövlig då jag är i full gång att planera vårt bröllop den 5 september! Ni är så fina du och din man, har följt dig länge och tycker du ger mig mycket inspration! En fråga; Vart är flugorna köpta?
  / Emelie Andreasson

 7. Victoria

  Tack för snabbt svar! Då går jag till Kungsgatan och letar 🙂

 8. Skulle med glädje köpa en bok med dina tips ,underbara bilder från förberedelserna till själva festen och bröllopsresan att ha liggandes framme för gäster att bläddra i ! Hoppas det kommer en sådan framöver 😉

  /Camilla

 9. Åh, vilket fint bröllop, speciellt klänningen!

  Vad hade du för smycke(halsband)? Älskar det!

  Kram

 10. stunning pictures!

 11. Hej! Vilken fin guide! Jag undrar var du har köpt den där lilla guldiga ”klämman” som panduro-kortet sitter fast i? /Julia

 12. Hej Valerie!

  Vilket vackert bröllop!! Och älskar dina skor, vart kommer de ifrån?

  Ha det bäst, Sandra

  1. Vad roligt! Dom köpte jag från Isabel Marant:)

 13. Malin Lellky

  Vilken grym guide och massa inspo, tack!
  Ert bröllop är ju rena drömbrölloppet?
  Måste fråga om inbjudningskorten, vart beställde ni dem?
  Kram

  1. Härligt!! Tack:) Vi gjorde egna sen tryckte vi dom på ett tryckeri

 14. Tyckte det lät så roligt med mustasch, dans och partybordet! Hur var uppdragen vid dans och partybordet? Så fint inlägg om ert bröllop och vilken fantastisk klänning du bar.
  /Maria från Ängelholm

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *