Att resa med bebis

IMG_7900

IMG_7903


IMG_7908

Hej,

Gissar att ni är flera som undrar hur det är att ha en 2,5 månaders bebis i värmen i Spanien? svaret är att det går inte.

Eller visst går det fast endast under vissa premisser, dvs möjligtvis i skuggan, inomhus och på kvällar. Men, det är helt ok för det är precis det som vi räknat med. Mitt på dagen som också är den varmaste tiden på dygnet så är vi faktiskt alla inomhus och vilar eller i skuggan med en bok eller tidning. Leonie sover mycket här och är mer vaken på kvällen, gissar att även hon tycker att det är skönast att vara ute då. Annars så turas vi om att vara inne med henne i ac:n och tar bara ut henne väldigt små stunder. Vi har en pool på treassen som vi badar i så det är kanon!! Ammar också lite oftare här än hemma och ger henne lite vatten i flaska lite då och då.

Nikki Beach och Tarifa får vänta till nästa år när hon blivit lite större och klarar värmen bättre inser jag nu. Det är liksom hon som bestämmer hela familjens tempo och vi andra följer efter. I dag var Johan med Nicoletta och Bianca på ett vattenland som finns här medan jag var hemma och relaxade med lilla L. Känns helt ok och vi blir tvugna att dela upp oss lite för att alla ska vara nöjda. Min och Js tid blir på sena kvällen när barnen somnat och dom somnar sent här som riktiga spanska barn. haha. Gillar den slappa livsstilen som finns här, när barnen är ute och leker medan föräldrarna är ute och äter middag. för vår del blir det mest middagar hemma, det är så skönt att sitta och titta på den fina utsikten och ta det lugnt. Men vi kommer nog att gå ut någon gång under tiden som vi är här, måste ju prova lite tapas och sangria och låta barnen leka på torgen här.

Nu, ett glas rött och speltajm! Spelar just nu ett roligt frågespel som heter The Urban Jungle som är lagom enkelt och underhållande. Vann dessutom igår så jag har en titel att försvara!!

Kram kram

7 kommentarer

 1. Har ni vaccinerat L tidigare för att åka till Spanien? Skulle gärna vilja åka med min tvåmånaders men är orolig över kikhosta bland annat!

  1. Hon har fått första dosen med Rota drickvaccin annars inget. Jag helammar och det i sig är ett bra skydd. Jag känner inte mig orolig här men om jah skulle resa till andra länder tex Thailand eller så är det nog bra att vänta kanske. Prata med Bvc vad dom säger:) Kram kram

 2. Är det i Marbella ni är? Vet inte om du nämnt det, men gissar det eftersom du nämner Nikki Beach och Tarifa. Jag har bott och jobbat i Marbella, loved it, men var länge sedan nu. Har oxå varit ett par gånger i Tarifa som är helt fantastiskt tycker jag, MÅSTE dit igen.

  Ha en fortsatt härlig semester och ta hand om er i värmen 🙂
  Kram Catta

  1. Vi är i Almunecar som ligger en timme öster om Malaga och varje sommar åker vi till dessa ställen men antagligen inte i år

 3. Läs om kikhosta hos smittskyddsinstitutet, där finns fakta.

 4. Hur fungerar det med amning och dricka vin? Kan man ta ett glas eller två och ändå amma eller pumpar du? Hur tänker du? Tacksam för tips

  1. Hej, jag brukar dricka ett glas till maten vilket är ok enligt min bm. Prata med ditt mvc dom kan svara just dig:)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *