Min lilla tweenie


IMG_9941

Goddag på er!

Så var det måndag med skola och dagis igen. I dag kommer min numera väldigt stora tjej hem till mig igen. Så skönt! Har hänt så mycket under sommaren, dels har hon ju växt massor och blivit lång men jag tycker även att hon pratar och resonerar på ett mer vuxet sätt än förut. Känns både roligt och skrämmande på samma gång!

Inför skolstarten så satt vi och kollade om vi kunde hitta lite nya kläder eftersom hon växt ur allt hon har. Förut har jag kunnat beställa lite vad jag vill men nu vill hon gärna vara med och bestämma. Tightsen och tröjan älskade hon och jag också så det var bara att slå till!

IMG_9932


IMG_9976

Tröjan hittade jag här. Har ganska nyligen upptäckt Soft Gallery, finns massor av snyggt där tycker jag.

IMG_9949

Och tightsen hittade jag här. Allt från Babyshop.se .

IMG_0020

En lakritsglass och lite Lilla Aktuellt är ju aldrig fel. Har vissa dagar i veckan som hon bara får titta på lärorika saker och andra där hon får spela. Inte helt lätt att styra över detta men viktigast är att tidigt lära sina barn vad som gäller på nätet. Hur man är själv och hur man är mot andra. Sociala spel regler helt enkelt. Detta är något som vi pratar om varje dag hemma. Hur gör ni med era tweenies som vill använda nätet? Inte helt lätt tycker jag!

kram kram

6 kommentarer

  1. Jag har en tjej på 11år & ja det är svårt! Vi är nog lite slappa med datorn,hon tittar i stort sett varje dag efter skolan ca 2 timmar innan middag,träningar m.m.

  2. Har en 10-åring som även hon sysselsätter sig vid datorn ett par timmar om dagen, flera dagar i veckan. Hon ser det lite som en avslappning, ett sätt att ta det lugnt på egen hand efter att ha varit social i skolan hela dagen. Jag vet inte om det är rätt eller fel – men det liknar ju det sätt som många av oss vuxna har.

  3. Tycket det är bra att vi föräldrar styr, det är faktiskt vårat jobb! Tror även att barnen behöver regler så de vet vad som gäller. Vi gör det ju inte för att vara dumma utan för att hjälpa. Får en känsla av att många barn får göra som de vill för föräldrarna orkar inte säga ifrån eller ta konflikter. Men om man bryr sig så finns man där och lägger sig i!
    Så fortsätt som ni gör!!

  4. Låter super med ditt sätt, några dagar med lärorika saker! Det ska jag ta efter! Tack för kul, vacker och inspirerande blogg!

  5. Hej! Fin grå färg du har på väggarna. Vet du vad det är för färgkod? /Lina

    1. Ja vi har blandat NCS 1000 med NCS 1500 på den grå skalan från Nordsjö.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *