Invest in yourself <3 eller nåt annat!

Hej på er!

Jag får alltid så mycket perspektiv på livet när jag är på semester, är nog inte ensam om det. Känner vad som verkligen är viktigt. Som ni vet är jag mån om vad jag stoppar i mig och mina barn. Vi tänker grönt hemma hos oss, det ska vara ekologiskt i den mån det går och vi har verkligen dragit med på kött konsumtionen de senaste åren. Tror på att ”vi är vad vi äter” och märker också hur mycket bättre jag mår när jag inte äter för mycket fett, gluten och framförallt socker.

Men nu var det egentligen inte det jag tänkte på idag. Utan ville skriva lite om modeindustrin. Det är många som hör av sig till mig och tycker att våra kläder tyvärr är lite för dyra. Jag skulle så gärna vilja att alla kunde köpa våra plagg. Samtidigt är jag stolt över den lilla produktionen vi har. Är så glad att vi har vår produktion i Europa. Tänk så många led en klänning går igenom, och så många som faktiskt ska ha betalt för sitt jobb? Framförallt så är det en stor fördel att ha våra fabriker i Kroatien, vi har en nära kontakt och verkligen vara säkra på att de har det bra. Sömmerskorna jobbar normala arbetstider, har två raster med tid för fika och lunch. Samt en fair lön och en säker arbetsmiljö.

 Först åker vi på tygmässor varje säsong och träffar dussintals olika tygleverantörer. De flesta har vi jobbat tillsammans med i flera år, men ibland tar vi också in någon ny. Allra oftast beställer vi våra tyger hos europeiska tygleverantörer.

Sen ska det börja ritas upp, vi sitter i 4-6 veckor innan allt är helt spikat och utskickat till fabrikerna. Där i sin tur tas skisserna emot, mönster skapas och sen sys det upp prover. Sen ska de proverna ändras och godkännas innan det färdiga provet ska säljas in till våra kunder.

Därefter har vi införsäljning under 4 veckor. Sen läggs ordrar och plaggen provar om igen, nya prover görs och sen är produktionen igång. Sista steget är leverans ut till kund. Men, ni förstår, det är många människor som är inblandande och som ska ha betalt för sitt jobb:)

To be continued.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *