Jag vill ta mitt ansvar!

Så var jag tillbaka hemma i Stockholm igen efter en vecka nere på vår produktion i Kroatien. Vi har jobbat där sen dag ett och då alltid på små och ofta familjeägda fabriker. Det känns viktigt att förstå och få en bild av hur alla som jobbar där har det och det får man när man jobbar med en lite mindre fabrik.

När jag startade mitt varumärke för lite mer än 10 år sen var det inte så mycket tal om att man borde tänka klimatsmart eller egentligen så mycket prat om klädproduktion överhuvud taget. Alla producerade hej villt och det skulle vara billigt…

Så är det ju inte precis nu. Det har med tiden blivit mer och mer viktigt i takt med att man tänker igenom hur och vad man konsumerar i allt. Jag tänker på hur jag konsumerar och jag vill bara erbjuda sådant jag kan stå för helt fullt ut.

Jag blev så himla glad över alla era fina reaktioner från när jag var i väg att jag ville skriva lite mer om detta.

Man vill tänka långsiktigt när man handlar men helst ska tyger och produktion vara klimatvänligt och personerna som arbetar på fabrikerna måste ha avtal som visar på att allt skötts på rätt sätt. Att producera i Europa är viktigt för mig och något vi inte vill ändra på.

Vi på Valerie tar sakta men säkert även steget vidare till att bli helt hållbara och vi är på god väg. Smyckesproduktionen är gjord av guldpläterad återanvänt sterling silver, en stor del av höstens tyger är producerat i veganska tyger och så har vi lite annan produktion igång som är ännu mer ekologisk och miljövänlig. Våra badplagg kommer också från och med nästa säsong vara helt hållbara.

Jag ska också säga det att vi ALDRIG flyger våra tyger eller produktion hem till Sverige. Om man är osäker på om tyger flygs så kan man fråga varumärket man vill handla av hur dom transporterar sina produkter. Detta är ju en stor sak som inte många pratar om just eftersom många tyvärr flyger det mesta..

Finns mycket att säga i ämnet och jag vill att ni ska veta att jag varje dag jobbar på att blir bättre!

Jag är ständigt på jakt efter allt från hållbara tyger och produkter så tipsa gärna om hur jag kan bli ännu bättre på detta.

Ska också säga till alla som varit så gulliga och skrivit till mig om min mamma att hon mår bättre nu och är hemma från sjukhuset. Antibiotikan funkade och vi är alla så tacksamma och glada nu!!

1 kommentar

  1. Hej, jag älskar tyger och har arbetar i en tygaffär flera år, mina favorittyger är siden, viscose och ull men upptäckte cupro för några år sedan som påminner om siden men vegansk, modal och tencel liknar viscose men snällare framställning. Du som är så duktigt och ditt team vet säkert det här. Tycker att du är en stark förebild och fantastisk entreprenör, hade också drömmar att skapa vackra kläder men orkade inte trycket så har stor respekt för entrepenörer som tagit sig över den tröskeln och vågar satsa, själv skolar nu om mig till lärare bla syslöjd?
    Skönt att höra din mamma mår bättre, fortsätt med dina vackra kläder och din inspirerande blogg

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *