Min New York Guide

NEW YORK

Visst bara älskar man att besöka storstäder?! Känna pulsen och få den där injektionen av öppenhet och kreativitet. Jag älskar att resa till storstäder allra mest på våren eller hösten. Men, det är inte alltid så lätt att veta vart man ska gå när man besöker en stad som New York, hur hittar man de där guldkornen som alla inbitna New Yorkers går till? Det är ju precis de ställena man vill åt. Ordentligt med bra tips på mat och vad man ska göra tycker jag gör resan så mycket bättre!

Nu ska ni få mina absolut bästa New York tips som jag fick av kära vänner som faktiskt tom bor i stan, hoppas ni gillar dom. Jag kommer att lägga in länkar till alla ställen så det blir enkelt för er att hitta.

Att ta sig hit

Kolla med både SAS och Norwegian som flyger hit direkt. Norwegian är billigare men jag måste säga att SAS plan är riktigt fina och fräscha så kanske värd en liten peng mer.

Frukost

Lilla mysiga stället Birtch blev snabbt ett favoritplace för den bästa latten och bananbrödet på morgonen. Finns det något härligare att vakna, slänga på sig sina sneakers och smita ner för en perfekt kaffe och sen ta en promenad i Central Park?

Att bo på hotell

Nu hade jag ju turen att få bo hemma hos en vän men OM jag skulle bott på hotell så skulle jag gärna bo på The Ludlow som jag hört massor av gott om.

Middag & Brunch

Jag gillar ju mysiga restauranger med mycket personlighet, mat lagat på säsongens råvaror med unika och goda smakupplevelser. Inredning och belysning är superviktigt och det får absolut inte kännas stelt. Så vill jag i alla fall ha det. Vi var på ett par ställen i den stilen som jag verkligen kan rekommendera till er. Jacks Wife Freda som ligger i West Willage var ett perfekt brunchställe. Smarriga avocadomackor, sallader, våfflor och framförallt goda drinkar! Avslappnat, coolt och med en rejäl dos av ”hipstervibbar” på killarna som jobbar där. Dock på ett väldigt avslappnat sätt!

Ett annat grymt brunchställe, The Standard ( som också är ett hotell) ligger i Meat Packing och är lite mer av ett av ett klassiskt ställe. Dom har en jättebra uteservering rakt i solen och bara det är ju mycket värt. Här kan man äta en fantastisk Lobster roll och deras pommes är smala och krispiga.

Passa även på att gå en runda uppe på High Line när du är här, det gamla spåret som blivit lite av en grönskande oas mitt inne i stan. Meat packing har även mysig shopping så missa inte en tur där på alla gator!

Middag åt vi första kvällen på ett urmysigt litet ställe som hette JoJo, jag älskade detta lilla ställe. Supertrevlig personal, fräsch mat och underbara drinkar!! Så gulligt och fint fixat där med lampor och massor av mys med ljus osv. JoJos ligger på Manhattan precis vid Lexington avenue. La in en länk så är det enkelt att hitta!

Andra kvällen gick vi till ett ställe som hette Suprema som jag älskade!! Mitt i Soho och med så mycket gott på menyn. Lite som en mix av både amerikanskt och europeiskt. Massor av smårätter alá tapas style och en magisk ”nätt” och god burgare . Supergoda drinkar var det också med olika fräscha smaker. Settingen och mysfaktorn var 10 p.

Rooftops

Nu var vi här på hösten så vädret var lite blandat men solen tittade ändå fram då och då och det var fortfarande varmt. Vi passade på när vi ändå var i Soho att åka upp till Jimmys som ligger på trendiga Hotel James. Fantastisk vy över stan men också över vattnen. Supergoda drinkar, grym dj och man hänger liksom runt en liten pool. Detta stället gillade jag verkligen.

Ett annan magisk rooftop som jag verkligen tycker att ni ska besöka när man ändå är i Soho är allra överst på Restoration Hardware. Där kan man både njuta av magisk inredning då hela huset utom just uppe på är fyllt av spännande men ganska pricey inredning. Överst hittar man en lugn oas med restaurang och rooftop bar! Snyggt och stilrent men också mysigt och bekvämt att sitta.

Sen har jag ett litet insidertips på en nyöppnad och trendig champagnebar som heter The Riddler som ligger i The Village, kvarteren som Carrie i Sex and the City bodde. Bara det?! Kanske man tom stöter på Mr Big! Hur mysigt som helst i alla fall och grym champagne om man vill prova nya spännande sorter.

Shopping

Många har frågat efter mina bästa shoppingtips och att shoppa i USA är ju alltid kul! Jag måste säga att det tom rent av är en helt unik upplevelse. Servicen och mentaliteten hos alla som jobbar är väldigt peppig och party! Tom lite som att en nattklubb flytat in i varuhuset..Skärpning alla svenska varuhus.

Jag letade verkligen runt på nätet efter de absolut bästa tipsen på vad man ska handla när man åker till New York och detta är vad jag kom fram till. Dollarn är just nu väldigt dyr vilket gör att man bör undvika att handla från alla varumärken som inte är just amerikanska. Om du har det som utgångspunkt så blir det enklare, jag tyckte att Levis, Kate Spade, Stuart Weizman, Theory, Rebecka Taylor hade mycket snyggt och lite bättre pris än hemma, speciellt Levis där jag också fick 25%. Bloomingdales hade jättebra utbud och Saks 5:th avenue var kul att bara kika runt i och få massor av inspiration. Även UGG, Ralph Lauren och Canada Goose har ett lite bättre och billigare utbud än hemma.

Jag gillar även att gå in på deras CVS ( typ apotek) och köpa dunderkur för förkylningar, det finns tex en grön halsspray som heter Chloraseptic som är grymt bra. Även DayQuill och NightQuill som hjälper när man är riktigt dålig…Det finns även roliga vitaminer i godisform som jag faktiskt också köpte.

Missa inte heller Le Labo, ett underbart parfymmärke som jag verkligen gillar. jag köpte ett doftljus därifrån som heter Sandal 26 som verkligen är unikt och doftar ljuvligt.

Kultur

Här finns det ju oändligt mycket! Det finns prisberömda pjäser, konstutställningar och museér. Jag älskar Guggenheims museum och var ju där förra gången jag var en snabb tur till NY.

Den här gången ville ja uppleva NY ordentligt så ville jag framförallt uppleva kulturen i att se alla fantastiska byggnader som finns överallt. Besöka områden som Central Park på en söndag, Meatpacking & Soho för att känna pulsen och gå ut och äta. The Village och även promenera över Brooklyn bridge.

En av dagarna gick jag över Brooklyn bridge och DET är verkligen ett måste. WOW vilken utsikt man får över Manhattan! Jag fick även ett styng i hjärtat där jag tittade mot platsen där Twin Towers stod. Det kändes speciellt mycket just därifrån när man såg vyn utan tornen. Så fruktansvärt sorgligt och hemskt på alla sätt. Jag besökte aldrig Gound Zero med det vill jag göra nästa gång, när jag fått leva in och känna staden lite bättre.

New York är en magsik stad man bara vill promenera runt i så packa ner minst ett par sneakers. Stan är inte alls så stökig som jag först trodde utan tom ganska lugn på sina ställen. Jag ÄLSKAR hur alla man möter är sprudlande positiva personer och hur en så stor stad som NY kan känns grönskande i all betong. Överallt var det blommor och människor dekorerade sin entrér till max. Just nu var det ju mycket pumpor och boxbom.

Jag älskade verkligen NY och längtar redan efter att få komma tillbaka dit och den här gången ta med min man Johan och uppleva ännu lite mer nytt. Det finns så mycket att se att det faktiskt tom är ett måste att åka hit fler än en gång!

Hoppas nu ni fick massor av grymma tips och ha en toppenhelg!

Nyfiken på mina outfits? Kika här!

7 kommentarer

 1. Hej
  Den sista svarta blusen ( och kjolen) ser inte likadan ut i din Shop? Kommer det en med puffärmar?
  Så snyggt på dig!

  1. VALERIE TEAM

   Hej Marie! Det är en klänning och heter Selma (long) dress och är tyvärr slut på nätet men prova ring vår butik i MOOD 08-200311, kan hända att det finns kvar där.

 2. Såå bra NY guide!Tack för tipsen,en bra mix av allt.
  Mvh Marie

 3. Toppen guide du gjort, så roligt att få lite tips och inspiration:)

 4. Pernilla

  Tack för guiden! Väldigt bra tips och inspiration! Vart kommer din luvtröja från som du har på dig på första bilden? Kram

 5. Älskar NYC!!! Trots att jag säkert varit där ett dussin gånger ÄLSKAR jag att komma tillbaka. Alltid till ngn favorit, alltid upplever man ngt nytt. Måste tipsa om ABC Kitchen – så himla mysigt o gott!

 6. ÄLSKAR New York! Tack för bra tips! Vart kommer luvtröjan och tightsen ifrån som du har på första bilden? Kram!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *