Dags för ny säsong & mina tankar!

Så pepp ( kanske lite väl pepp här) på nya projekt, det ger näring till själen.

I går hade jag en super spännande start på dagen med ett helt nytt projekt som jag jobbat på sen i somras, jag brinner verkligen för att göra nya saker och utmana mig själv i det kreativa. Mer om det lite längre fram hoppas jag! Eller jo, det ska ju bli av så mer om det längre fram.

Året börjar som alltid med ny kollektion i tankarna och i år vässar vi oss ännu lite bättre och smartare på alla sätt. Det händer ju så mycket i klädbranschen just nu och för oss som är kvar är det extra viktigt att tänka på vad vi gör och speciellt hur vi gör det. När jag startade Valerie så hade vi bara återförsäljare i tankarna och en egen säljkanal var obefintlig men sakta men säkert har allt nu vänt till att vår starkaste kanal är vi själva och det vi säljer direkt till våra kunder.

Just denna spännande utmaning är en stor del till varför mitt jobb är så kul just nu! Man behöver förändringar för att bli bättre och hela klädbranschen har stora utmaningar i att få existera. Jag är tacksam för att vi har så trogna och fina kunder som ju peppar och stöttar oss i vår vision om en hållbar produktion.

Har massor av frågor till er om vad som är viktigt för er när ni köper och använder kläder, kika gärna in på min story på Instagram. Jag behöver er hjälp!!

Ute på tygmässan i Nacka i går var det lugnade än vanligt, färre utställare, färre designers men samtidigt mer studenter. Hur nu det ska gå ihop?

Tyckte dock att det var väldigt skönt att det var luftigt och fint att gå runt där och mycket enklare att hitta hållbara tyger. Man märker att även tygleverantörerna växlar upp sin verksamhet för att bli hållbara vilket såklart gör det ännu enklare för oss som producerar kläder att göra detsamma. Älskade ju att höra att OM man inte ville ha hållbara tyger så skulle man säga till, tidigare var det tvärt om. Det händer så mycket nu och det snabbt!

För mig så handlar det om att ”knäcka koden” för att bara producera hållbart räcker ju inte på långa vägar. För att ett företag ska överleva så måste man nå ut och man måste ha kunder. Det är ju grundstrategin inom vilken försäljning som helst. Man måste även kunna kombinera produkten med priset och platsen. För oss är detta A och O utan det ena fungerar inte det andra, men det är inte lätt att få ihop.

Vi kämpar så med våra priser för att kunna ha en europeisk produktion, det ÄR lite dyrare men är kunderna beredda att betala några hundralappar mer för att känna sig trygg med de plagg man köper och investerar i. Eller köper man hellre plagg som är producerade i Kina som är billigare? Eller är det en kombination? Eller är det svårt att sätta sig in i hur man som konsument ska gå till väga?

Hur tänker ni helt enkelt när ni konsumerar mode?

Jag vore så tacksam om ni ville svara och hjälpa oss på vägen.

Ha en fin dag nu!

3 kommentarer

  1. Svårt det där. Alla pratar ju om att dyrare plagg är det bättre kvalite och håller länge. Men det är ju inte alltid så. Köpte en jättedyr busnel kappa som knapparna lossnade på bara på nån månad. Sen ska den kemtvättas. Så ibland är det ”skönare” med slit o släng plagg billigt.

  2. Så otroligt inspirerande! Blir så glad att du tar upp det här. Pratat med mina vänner om det här, hur vi inte shoppar på samma sätt längre, och absolut inte samma mängder. Har de senaste två åren satsat mycket mer på dyrare plagg och mer sällan. Lägger nog lite mycket pengar som tidigare men prioriterar annorlunda. Vill gärna ”bli kär” i ett plagg. Letar också efter mer hållbara alternativ och märker att det finns fler alternativ nu, samt mer transparens hos företagen. Dock handlar jag fortfarande t-shirt/underkläder/strumpor och vissa basgrejer på tex HM.
    KEEP UP THE GOOD WORK!!!!!!

  3. Kvalitet före kvantitet!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *