Vår drömresa till Mauritius!

 

 Så var vi hemma igen efter en resa vi sett fram emot i ett helt år! Mauritius. Vi bokade resan för ett år sen bara för att vi verkligen ville att den skulle bli av.

Ni är så många som frågat mig massor under resans gång och jag ska försöka få med allt jag bara kan i detta blogginlägget. Det finns ju så mycket att säga om denna lilla pärla till ö och jag vill att ni ska få alla tips osv om vart och hur man bäst åker hit.

  Svårt att fånga alla snabba tjejer som vill ner till stranden…

Mauritius är SÅ grönt och vackert och har verkligen ett fantastiskt landskap. Jag älskar att det är just så grönt och fuktigt och att det var varmt även på kvällen. Vissa ställen är ju varma på dagen men sen lite kyliga på kvällen, det var det inte här och man kunde ha en tunn klänning även på kvällen.

Vi reste hit under regnperioden ( visste faktiskt inte att det var nu) och vi hade också en hel del regn och moln men vi hade det mysigt ändå och njöt av att vara på ett varmt och fint ställe tillsammans hela familjen. Två riktigt soliga dagar fick vi och det var härligt att få se solen i alla fall!

Tror dock att påsken kanske är ännu lite bättre att resa hit på om man vill att det ska vara mer solsäkert. Det blev också  väldigt varmt när solen var framme och det gick knappt att vara ute i den men min vita hud.. Brände oss tom när solen inte var framme. Så stark sol var det. Jag körde solskyddsfaktor 30 och 50 och barnen hade bara 50 hela tiden.

  Vi bokade resan genom Ving men man kan lika enkelt sätt boka in allt själv. Hotellet hette Beachcomber Cannonier och verkligen ett grymt hotell speciellt för barnfamiljer. Det fanns allt från barnklubb, tonårsklubb och massor av strandaktiviteter som även de äldre barnen kunde göra själv. Nicoletta provade tex både vattenskidor och paddlade på bräda tillsammans med en nyfunnen kompis från Paris. Kul med många barn i olika åldrar på hotellet!!

Vi flög hit med Emirates och mellanlandade i Dubai så resan blev uppdelad på först 6,5 timme och sen 6,5 timme från Dubai till Mauritius. Perfekt att sträcka på benen lite, äta middag och sen åka vidare. Det är bara 3 timmars tidsskillnad till Mauritius ( en stor anledning till varför vi bokade resa just dit) vilket gjorde att det bara tog oss en dag att ställa om. Jättebra när man reser med barn då detta annars lätt kan bli ett problem med trötta små sötnosar.

Stranden som tillhörde vårt hotell var ganska lite men mysig tyckte jag. Stranden är perfekt för små barn då den var väldigt långgrund nästan inna vågor alls och enkel för barnen att snorkla vid.

Gillade att stranden nedanför hotellet var så blandad av både sten och sand, det fanns liksom mer att titta på. Allt från eremitkräftor, fiskar och snäckor/koraller.

 

  Palmer, palmer överallt!

 Poolen och stranden låg precis bredvid varandra, smidigt det med.

 Antingen så kunde man äta i bufférestaurangen som jag tyckte höll väldigt hög klass för att vara ett sk all inclusive hotell eller så kunde man boka in middag in någon av restaurangerna. Vi gillade mest att äta på buffén just för att barnen tyckte att det var SÅ kul att välja bland allt gott.

Krabbsalladen ovan var dock 10 p!

Planen var att vi skulle resa runt lite på ön och siktet var inställt på Ile aux Cerf, Le Morne och sen kanske göra en utflykt på en katamaran med barbecue.

Vi trotsade vädret en dag och tog oss ner till ön Ile aux Cerf, en ö som ligger strax utanför Mauritius, det ösregnade nästan precis hela tiden och Leonie blev åksjuk av den skumpiga båtresan men det gick över efter ett tag. Herregud.

Vi skrattade så vi grät när vi åkte båten hem, barnen tycket att det var så kul med regnet och båtresan. Det var kul och befriande på något sätt. Det blev inte riktigt den utflykten vi tänkt oss med det blev ett minne för livet och kul ändå!

 Dessutom tyckte alla att det var kul att se en riktig paradisstrand.

Glada och nöjda var vi hur som helst när vi på sena eftermiddagen kom hem till hotellet och kunde gå ner på ”vår” strand för att bada och spana in alla fiskar.

Just att snorkla blev en favorit sysselsättning på resan som jag vet att vi kommer hålla i och ta med oss när vi reser igen. Så kul att göra tillsammans med hela familjen.

 På Ile aux Cerf en regnig och disig dag

  Ni är många som frågar om just detta set och toppen finns här och kjolen kommer in först nästa vecka! Dock är toppen nästan slutsåld nu men några få finns kvar. Måste säga att det var det perfekta setet att ha på semestern fin både på dagen och kvällen.

Vi fick sitta under tak och i små hyddor i stället för att bada och snorkla! Hahaha. Det blir inte alltid som man tänkt sig. 

Örhängen-Cravingfor// Halsband med V-Cravingfor// Armband-Caroline Swedbom//pärlhalsband-Valerie// Glasögon-Chloé

Allt som allt så gillade vi verkligen Mauritius, vädret kunde kanske varit lite bättre men allt annat var toppen!

Det är så himla kul att resa med barnen och se hur mycket dom älskar att vi alla är tillsammans dygnet runt, få njuta av sol och massor av god mat och spännande upplevelser. Det är sällan jag ser barnen växa och utvecklas så mycket som när vi reser tillsammans. Barnen skaffar sig snabbt semesterkompisar och vågar mycket mer saker än hemma.

Under vår resa filmade jag en hel del som jag tänkte göra en vlogg av, återkommer när den ligger uppe så att ni kan få se mer av vår resa! Återkommer även med ett långt inlägg med alla mina mobilpics.

KRAM

2 kommentarer

  1. Vilka underbara bilder! Ser fantastiskt ut. 🙂
    Har också varit på Mauritius, fösta veckan var kall och regnig, den andra varm och solig. 🙂

  2. Tack för att du delar med dig! Ser ut som en riktig idyll!

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *