För exakt en vecka sen..

  För exakt en vecka sen idag tog vi oss en härlig lunch på stan, jag och mina två närmsta kollegor. Jag ville fira att vi haft en så bra start på detta året!

Mitt team på Valerie är SÅ duktiga och jobbar stenhårt för att det ska gå bra för oss.

 Det känns i alla fall helt sjukt att detta bara var en vecka sen. I dag satt vi på kontoret och pratade om hur mycket som hänt sen förra fredagen…

I dag skulle egentligen jag och Johan åkt på en weekend till Schweiz men det ställde vi in. Det känns som en självklarhet att man inte ska ut och resa just nu. I alla fall för oss.

Men, vilken galen vecka detta har varit eller hur?

Intressant att se hur man själv och omgivningen reagerar när allt ställs lite på sin spets som det gjort nu. När jag vaknade i morse så kände jag dock ett stort behov att se allt positivt och i den största mån möjlig försöka leva på som vanligt.

Hela veckan har man ju matats av dåliga ”domedags” nyheter så nu fick jag faktiskt lite nog. Det finns ju faktiskt en del saker som är ”bra” med allt som händer nu. Speciellt när det gäller miljön. Flygtrafiken minskar drastiskt och även alla fabrikers utsläpp runt om i världen.. Kanske vi alla även lär oss at ta det lite mer lugnt och att ta hand om våra medmänniskor lite mer. Att se varandra som ett team.

Just nu är det ganska tomt på stans alla restauranger och jag hoppas verkligen att vi snart kan återgå till det normala. Jag förstår att vi måste ta detta på allvar men vi vill ju inte heller att företag ska stänga ner pga detta.

Då blir det dubbelt dåligt!

  Min blå outfit och smycken kommer från Valerie och tröjan är gjord i recycled cotton och kjolen i ett veganskt tyg. Allt producerat och transporterat inom Europa.

Vänner, jag tänker såhär. Hoppas ni hänger med mig nu och tar detta på rätt sätt.

  Samtidigt som vi alla just nu behöver vara lite extra försiktiga med vår egen och allas hälsa, försöker undvika folksamlingar och det sociala livet, tvättar oss ännu mer noga om händerna och använder handsprit så tänk på vad som händer när samhället stannar upp.

Jag tänkte först att jag ville att alla skolor skulle stänga men jag känner också med alla som redan är sjuka eller jobbar inom vården? Vad händer med dom sjuka när föräldrar måste vara hemma med sina barn om skolan är stängd?

Tänk också på alla människors företag och jobb och sluta inte lev som ni brukar pga detta. Många jag känner har jobbat hela sina liv för att bygga upp sina verksamheter och det gör mig ont i hjärtat om alla bara slutar leva pga detta.

Jag förstår känslan i oss alla att vi vill skydda våra egna och vill bunkra mat och medicin eller saker som vi känner att vi behöver ha själva. Att handla på sig lite extra tycker jag är smart just för att inte behöva åka lika ofta till mataffären. Men om alla bunkrar som galningar och saker tar slut så kommer dom som allra mest behöver det inte kunna köpa.

Mataffärer och apotek kommer inte att stänga och vi kan ta hjälp av varandra att handla hem det som behövs.

Det finns lika många åsikter om detta som det finns människor och jag har inte heller mer svar än någon av er. Kände att jag i alla fall ville dela med mig av mina tankar kring utvecklingen runt Coronaviruset just nu.

Hoppas ni alla får en fin helg nu! Vi kommer att vara ganska osociala och göra utomhusaktiviteter med barnen och inte vara på ställen där det finns för mycket folk.

11 kommentarer

 1. Är helt med dig! ❤️

 2. Instämmer. Hoppas de drar ut på att stänga skolorna. Jag är sjuksköterska och min sambo överläkare. Vi har en 1,5 åring och stängs förskolan kommer någon av oss få stanna hemma. Och många läkare/sjuksköterskor är ihop med just andra läkare och sjuksköterskor. Och vid en stor samhällsspridning kommer vi som vårdar patienter också bli sjuka. Kommer inte bli många kvar.

  1. Hej! Andra länder löser detta så då gör vi det också. Se hur bland annat Belgien, Österrike, Frankrike gör & hur Finland kommer att lösa detta. Problemet är ju att massor med lärare kommer att bli sjuka & då står vi ju ändå med problemet men har vi en plan B?

 3. Håller helt med ❤️

 4. Detta var nog det mest humana jag läst om situationen just nu. Jag är faktiskt inte så rädd för smittan, självklart vill jag inte ha den, men jag är mer rädd för hur samhället ska sluta fungera. Om skolor stänger försvinner så mycket kompetent personal som behövs på sina jobb, handla inte slut på allt för sen när detta är över kommer många sitta på lager hemma och då kommer ingen handla istället. Det blir en ond spiral och vi allra flesta får panik för att vi ser hur andra har panik. Tänk smart, var extra försiktiga men snälla inte sluta leva! Fortsätt lev men lite försiktigare än vanligt. Kram

 5. Såå fantastiskt bra skrivet, håller helt med❤️

 6. Det känns inte heller kul att jobba på en skola med 700 elever. Den smittorisk jag tvingas utsättas för o mina elever är inte ok. Dagligen har jag totalt 100 elever på lektion, träffar än fler i matsal osv. Föräldrar skickar snoriga barn tyvärr för man antingen nonchalerar viruset eller vill inte vabba. Detta leder till att vi lärare hamnar i otrevliga situationer hur vi än gör. Tycker man borde stänga ner skolor för åk 4 och uppåt med hemundervisning de kan oftast va själva hemma. . Övriga kan vi alla lärare hjälpas åt med. Mindre mängd barn att möta varje dag för både vuxna o barn. Mindre risk för smitta. Allt är inte pengar

  1. Valerie Aflalo

   Ja, det är en väldigt bra idé! Min äldsta dotter somnär 13 behöver ingen passning och även yngre barn än henne kan vara ensamma med tex syskon några timmar.
   Hoppas det kommer genomtänkta bra beslut ur detta?

 7. Tack för att du skriver!
  Intressant att läsa sansade funderingar från andra. Ta hand om er och hoppas på en fin lugn helg. Kram från Skåne?

 8. Hej , håller helt med dig . Vi får inte tappa förståndet ! Jobbar själv i äldrevården. Vårt största bekymmer just är att få tag i handsprit!
  Så tokigt kan det bli . ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *