Mina bästa ”karantän”-tips!

Nu när man spenderar så mycket av sin lediga tid hemma både med familjen och själv så är det ett perfekt tillfälle för att passa på att göra lite extra mysiga saker. Kanske du känner att du redan nu att du klättrar på väggarna och saknar inspiration för vad både du och barnen kan hitta på?

Lugn, jag har samlat allt det som gör mig glad i dessa tider här till dig så du också kan ta del av dom och förhoppningsvis även krydda din vardag.

Här är mina bästa hemma-tips som verkligen passar oss alla. Lite för barnen, lite för dig, något för dig och din kärlek och så lite tips på vad som passar för både barn och vuxna. Fick jag med allt nu??

Börjar med något jag tycker är viktigt att ha för att få bästa feelgood känsla när man är hemma: Snacks.! Hahaha någon mer än jag som älskar att snacksa?  

 Ett nyttigt snack!

Detta nyttiga och enkla snacks fixar du snabbt med en mandolin eller med en osthyvel om du saknar en mandolin hemma. Du måste använda dig av en sk Platano/matbanan för att få det att lyckas annars är du good to go.

Jag bakar dom i ugnen tillsammans med lite smält kokosolja.

Manolina bananen, häll kokosoljan över och strö lite havssalt över. Baka sedan inne i ugnen på i 20-40 min på 180 grader i varmluftsugn. Chipsen blir väldigt lika vanliga chips och inte så söta, snarare lite salta och passar bra till en aw eller så.

En enkel blomma piggar upp!

Behöver faktiskt inte vara svårare ändå…

Grilla marshmallows med hela familjen!

Detta är faktiskt ett av mina absolut bästa hemma tips. Du behöver fixa en eld för att få den riktiga lägerkänslan men jag har sett att det finns massor av olika varianter i olika prisklasser som är enkla att få tag på. Kika på tex Bauhaus för lite olika tips. Just den här kommer från Eva Solo och väldigt smidig om man vill ha en lite mindre eld som vi ju faktiskt vill ha när vi ska grilla just marshmallows!

Barnen älskar detta och man kan med fördel faktiskt vara lite flera personen när man gör just detta pga av att man håller sig ute och därmed lite avstånd.

SÅ smarrigt! I påsk tänkte jag ta det ett steg till och göra sk S´moores med choklad och kex emellan men får återkomma om recept på det!

Första grillningen vi hade hemma för några veckor sedan, då grillade vi även korv och det funkar perfekt det med.

Hemma SPA

Finns nog inget bättre tillfälle än detta att ta hand om sig själv lite extra. Gör ditt egna hemma spa med dina favoritprodukter. Detta spat gjorde jag i samarbete med Babor och det var ljuvligt! Men här kan du verkligen ta fram alla dina favoriter ur skåpet. Att lägga en återfuktande mask tycker jag känns extra viktigt nu när huden är lite extra torr och att slipa fötterna och naglarna. det är lyxigt!

Baka

Vi har baka en hel del under tiden som vi varit hemma och dessa blåbär/hallon muffins var absolut godast av allt vi bakade. Barnen älskar att få vara med som side kicks och det blir en mysig stund sen när man tar en liten fika ute på terassen i solen och kanske njuter av en god latte till det. Här hittar du receptet!

Mummys little helper!

DRÖM skafferiet!!

Insåg först nyligen hur drömmigt och härligt det skulle vara att ha ett skafferi som ser ut som detta. WOW alltså! Tänk att kunna ha det såhär välorganiserat?

Det ofiltrerade sanningen är mer den här!! Det väller över av massor av småprylar man egentligen inte behöver. Det är alltså ett gyllene tillfälle att fixa här inne. Jag har redan börjat köpa lite burkar och tycker att Claes Ohlsson har dom mest prisvärda.

Återkommer givetvis med resultatet så fort det är klart. Känner mig väldigt sugen på just detta hemma projekt och ser frame mot att få ha ett riktigt ”vuxet” välorganiserat skafferi.

Mitt näst sista tips på hemmaktiviteter är att ta en lunchpromenad i rask takt! En 45 min pulshöjande promenad genom lite fin skog gör vem som helst på gott humör! Om man orkar, varför inte jogga en sväng? Jag tycker dock att det ibland är bra att sänka ambitionsnivån så slipper man stressa kring det också. Det ska vara njutbart tycker jag!

Påskpyssel

Lovar att återkomma om detta i dagarna, har en superbra idé på vad vi ska göra med barnen i år. Stay tuned.

En AW hemma!

Say no moore, bara att slänga ihop en brick med allt gott på. ostar, fikon, snacks osv….

Serietips

Vi hinner ju bara kika på serier när barnen somnat så det blir mest sena kvällar men då tycker vi om att se något spännande typ Ozark, det har kommit nya avsnitt nu för er som gillar den serien. Annars tycker jag verkligen att du ska se den om du är sugen på lite spänning.

Om du kikar själv så tyckte jag You-Me-Her var kul och lite feelgood på ett annorlunda sätt!

Ha nu en mysig dag och så hoppas jag att vi ses snart igen! KRAM

6 kommentarer

 1. Sök på sock bunnies på Pinterest så får du fram världens sötaste påskpyssel! Dem blev riktigt poppis hemma hos mina tjejer ??

 2. Underbart inlägg! Önskade att du la ut oftare??

 3. Tack för alla bra tips????

 4. Har du.några bra boktips ? Vi hoppar vår
  Skidresa i år pga läget o tänkte passa på att läsa lite mer än vanligt ?

 5. Hej Valerie,
  Var kommer er fina dagbädd som ni sitter i på första bilden?

  Glad Påsk!

  1. Valerie Aflalo

   Den är från Tine k ?

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *