Att få hjälp att något oväntat..

-Inläget innehåller en adlink-

Hej på er,

Ämnet jag ska ta upp i dag kan anses vara lite kontroversiellt, men jag vill faktiskt berätta detta mycket för att ev kunna hjälpa andra. Ni kanske minns att jag pratat om detta för något år sen och redan då vet jag att flera av er blev hjälpta med samma problem så here goes..

De senaste åren har jag haft väldigt mycket huvudvärk mycket pga stress som gjort att jag på natten ( och ibland på dagen) helt okontrollerat pressar mina käkar så hårt att min emalj håller på att skavas av helt.

”Höjdpunkten” var när jag pga av mitt tandpressande bet av en tand förra året.

Som ni vet så kan ju inte heller emalj återskapas utan när den är borta så är den borta. Jag har testat, bettskena, yoga, spikmatta, akupunktur ( som hjälpte lite..) men inget gör att detta problem försvinner.

Så, tillslut så fick jag tipset av en jag känner som är tandläkare att testa att ta lite botox i nedre delen av käken för att låta den muskeln slappna av och inte jobba så hårt, detta lät dock extremt för mig som aldrig använt just botox.

Eftersom jag tillslut kände att det inte fanns många fler alternativ kvar och efter ha läst på mycket bokade jag tillslut en tid hos Marika Erlandsson och hennes Atelier M, som jag blev tipsad av från en vän jag har mycket förtroende för. Efter att ha gått till henne nu i mer än ett år kan jag kan inte nog tipsa om att gå till Marika, SÅ otroligt proffsig och säker ända ut i fingerspetsarna.

Det var också viktigt för mig att det var någon med specifik kunskap kring exakt detta problem och att jag skulle känna mig trygg mycket pga av mina rädslor kring just detta. Jag kände skillnad nästan direkt och efter ca 2 veckor var jag redan en mycket gladare jag, utan huvudvärk och käkont..  Jag kommer fortsätta med min bettskena för att vara på den säkra sidan men på sikt kanske inte ens den behövs.

Känner att jag är väldigt öppen här med något som kan kännas lite tabu även om det främst är av medicinska skäl. Hoppas i alla fall att ni tyckte att det var kul att jag delade med mig.

När det gäller skönhetsingrepp i övrigt så tycker jag att alla får göra som dom vill här och jag vill inte med detta inlägg uppmana någon till att göra skönhetsingrepp man kanske ångrar utan mer att få bukt med ett specifikt problem.

Personligen gillar jag det som ser naturligt fint ut oavsett vad man väljer att göra OM man nu vill det. Som sagt, ett lite svårt ämne som jag inte tycker borde vara tabu.

Anyway, jag ville dela med mig av detta så kanske någon med samma problem får hjälp av detta!

KRAM

( Om ni vill ni komma i kontakt med Marika, på Atelier M hittar du länken HÄR)

3 kommentarer

  1. Härligt! Har läst om detta i flera år och vart sugen, men är precis som du lite rädd. Tycker inte detta borde vara kontroversiellt alls, handlar ju inte om att ändra nåt fysiskt i ansiktet, typ lyfta, fylla i, ta bort mm. Detta är en annan sak, i annat syfte. Kul att det hjälpt dig!!

  2. Så skönt att du fått hjälp och tack för att du delar med dig. ❤️

  3. Pernilla

    Tycker att det är bra att du berättar om det, jag har faktiskt precis provat just samma sak. Fick nog när jag gnisslade sönder en tand, trots bettskena. Mest förvånad är jag över att tandvården inte snappar upp det, jag har blivit väldigt nonchalant mött där när jag har frågat om just botox i käken. Men det är ju bara att googla så kommer det upp många som har blivit hjälpt av just det. Känns som att bara för att det är botox så tar man det inte på allvar. Märks även när jag öppet berättar om att jag har gjort botox i käken mot tandgnissel, alla blir lite generade som om att jag har avslöjat något för privat(?). Men är helt klart värt det för att behålla tänderna =)

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *