Organisation de-luxe

Godmorgon,

Har precis vaknat och satt mig i soffan framför nyheterna med en kaffe!

Idag jobbar jag hemifrån, vi har gjort upp ett schema för hur vi jobbar i dessa tider. Men äntligen så börjar man finna sin nya väg genom detta.

Nu när man inte har så mycket annat på agendan än att jobba och vara hemma så har jag hittat en nya hobby som jag verkligen haft oväntat kul med. Organisation!! Alltså, jag gillar ju att ha ordning och reda på ytan men jag har nästan aldrig tid att ha det fint i mina lådor, tills nu.

Gissar att detta fortfarande är ett sk on-going-project men det börjar ju ta sig.

Alla burkar köpte jag hos Clas Ohlsson, Ikea kanske har ännu lite bättre priser men jag ville faktiskt inte åka dit. Burkarna ska få lappr på sig med namn på vad allt är och fortfarande saknar jag plats för tex knäckebröd osv, men det kommer. Alla nötter olika typer av mjöl och pasta har fått sina egna burkar. De burkarna med skruvkork visade sig vara enklast att öppna och stänga så jag köpte flest av dom till saker jag använder mycket av. De större burkarna med liten hasp på använder jag till socker och havre som jag inte använder varje dag.

Nu när jag har hittat en form för detta så ska jag även fortsätta i mitt kylskåp, ska visa allt sen.

Ha en fin fredag nu och ta hand om dig!!

13 kommentarer

 1. Älskar! Jag gjorde själv ett försök till detta, men upptäckte att det var svårt att hitta burkar som var lagom stora… vilket ledde till att jag hade många förpackningar med ”lite flingor, lite müsli osv” kvar, som jag inte hade någonstans att ställa ? Hoppas du lyckades bättre än mig ☺️

 2. Så där fint skulle jag också vilja ha det! Hur håller du ordning på bäst före datum?

  1. Valerie Aflalo

   Jag valde att ta de saker som håller länhe, tex ris, mjöl, nötter osv i butkarna. Man kan lägga lappar i annars och bara fylla på när det är slut så man inte blandar

 3. Snyggt ! Men fungerar det i praktiken ?
  Får allt plats från ett helt paket ? Eller blir det lite slattar överallt och vart ställer du dessa paket ?
  Har också funderat på att fylla allt i burkar . . . började lite men det blev ändå rörigt

  1. Valerie Aflalo

   Ja, jag har anpassat hur mycket innehåll jag vill ha till burkarnas storlek. Fanns många olika storlekar att välja på.

 4. Hur stänger du dörren?

  1. Valerie Aflalo

   Som vanligt, det är en speciell funktion:)

   1. Bettan

    Men hur funkar det?

   2. Valerie Aflalo

    Hur menar du? Med burkarna då?

 5. Kanske är det bara Britt och jag, som inte fattar, hur man stänger en fullproppad dörr mot ett fullproppat skåp. Det verkar som, att burkarna i dörrarna och burkarna i skåpet skall dela på samma utrymme, när man stängt!

  1. Valerie Aflalo

   Det finns liksom ett utrymme bakom. När man öppnar så åker den ena ut och när man stänger så finns det mer plats liksom ”bakom”.
   Kanske måste vis på en story snart;)

   1. Bettan

    Tack! Då fattar jag också! Istället för att ha en djup hylla, så har man en smal hylla, som åker bakåt och resten av utrymmet i dörren. Då blir det ju lättare att få översikt och lättare att plocka. Tack!

   2. Valerie Aflalo

    Ja, precis.Dolt där bakom.

    KRAM

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *