Våra veganska tyger

I Sydney dress från vårkollektionen.

Hej alla!

Fick en fråga om våra veganska tyger, vad som egentligen menas med ”Vegan certifikat”, och tänkte att det faktiskt förtjänar ett helt inlägg, eller hur?

Just detta är något jag verkligen brinner för som entreprenör men som är svårt att nå ut med. Men vi jobbar verkligen hållbart på så många sätt vilket jag också är väldigt stolt över.

Som ni kanske vet så finns det många olika miljö/hållbarhetscertifikat, fler blir det och det är så bra!

Vi använder oss av några olika men den jag tänkte fokusera på att berätta om idag är våra tyger som alltså har just Vegan certifikat.

Vi köper dom av en turkisk leverantör, och började jobba med det för ungefär 5 år sedan.

Sen dess har efterfrågan ökat och det har känts helt rätt att fokusera mer och mer på dessa tyger.

Förutom att vi har en etiskt bra och hållbar tillverkning av våra plagg så vill man ju utöver det veta så mycket som möjligt om vart tygerna kommer ifrån och hur de är framställda.  

Här kan du förresten få en liten inblick i hur det är på plats när vi besöker en av våra fabriker i Kroatien.

Känner ni igen den här loggan? Kanske sitter den på några paket i skafferiet? Det är alltså precis samma certifikat som våra tyger har. 

Den garanterar djurs välfärd under textilprocessen från råvara till färdig metervara. Fibrer, kemikalier, färgämnen och andra lösningsmedel är speciellt utvalda för en vegansk textilprocess.

Alla de miljövänliga kemikalierna som används blir också återanvända.

Kombinationen av t.e.x cupro eller återvunnen premium-polyester bearbetas med nya produktionstekniker för att bli de bästa alternativen för silke- och ulltyg.   

Shake dress – älskar det här printet!

Vår wrap-klassiker Since dress, i sommar i en skön hallonröd färg givetvis i vårt Vegan certifierade tyg men en hållbar europeisk produktion.

Producenterna jobbar med ny teknik som hela tiden tar sikte mot en produktion som har så lite miljöpåverkan som möjligt.

De använder också mycket cupro som har många fördelar och är skonsam mot miljön.

Det är biologiskt nedbrytbart, skulle du lägga tyget under jord så förlorar det halva sin ursprungliga vikt redan efter två månader, för att sedan fortsätta minska till ingenting.

Detta certifikat är världens mest pålitliga veganmärke, utöver det så har alla tyger också Oeko – Tex Standard 100 certifikat. Om du vill läsa mer om det finns mer info här.

En av mina absoluta favoriter den här säsongen, skjortklänningen Inez dress. Tillverkad i viscose och återvunnen polyester.

Har precis fått en video som visar hur våra tygproducenter kämpar på i dessa oroliga tider. Är så stolt att jobba tillsammans med dom!!

Hoppas att det här gav svar på lite funderingar kring just vegan certifikatet.

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *