G o t l a n d- mina tips

Heeeej alla!!

Så var vi hemma igen efter en fantastisk vecka på Gotland. Alltså vilket härligt ställe det är att vara på. WOW. Jag är så glad att vi valt att semestra i Sverige den här sommaren och inte resa utomlands som vi gjort de senaste åren även om ju det också är väldigt mysigt. Just i år var det ju kanske först inte självvalt men sen när vi väl bestämt oss för att stanna här så ville jag inte heller åka någon annastans. I stället blir det till att vara mer hemma i huset nu efter Gotland ( Vi håller ju på med trädgården) och sen blir det Skåne och Göteborg och det känns SÅ mysigt och helt rätt! Men först en mellanvecka av jobb här hemma.

Vad ska ni göra i sommar?

Ni är ju så många som skrivit och frågat om vår Gotlandssemester så nu tänkte jag dela med mig av mina absolut bästa Gotland tips och trix!

Vi bodde ju i Själsö som ligger ca 10 min med bil från Visby så läget var toppen! I Själsö har man även en fantastisk solnedgång och ljuvlig utsikt samma sak gäller för hela den sidan av Gotland. Tycker verkligen att det är där man ska bo.

Huset vi bodde i hittade jag genom en site jag hittade på nätet, Stugknuten.se. Egentligen så hittade jag huset först och sen blev det liksom därigenom. Då fanns det bara en vecka kvar där på hela sommaren så jag tog den även om det blev lite tidigare än vi tänkt. Tjejen som har huset har fullbokat nu och även under nästa år så därför tog hon bort den från siten om ni varit där och letat runt.

Gissar att jag kanske hade lite med det att göra också;)

Surflogiet

Välkommen till Boho-land!!

Hit tycker jag verkligen att ni ska ta er om ni åker till Gotland, SÅ himla mysigt bohem hak med världens stämning som är härlig både dag som kväll. Man kan även bo här om man orkar bo i tält och dela toalett och dusch. Hehe. Men här är otroligt mysigt att hänga och ta ett glas rosé i solnedgången och äta deras sallad eller det som enligt mig är favoriten, sötpotatispommes med tryffelmajjo.. galet gott.

Fårö

Vi tog oss till Fårö med bilfärjan som är gratis och det tog bara 10 min över sundet. Man kan absolut åka på en dagsutflykt till Fårö men två dagar vore absolut bäst om man vill se lite mer. Vi åkte först till Sudersand strand men det var inte riktigt min grej, vattnet var grumligt och hela stranden inte så fräsch tyvärr. Det var en mysig strandresturang ( Sundersannas) som låg där mitt på stranden så bäst är nog att bara äta där och sen åka vidare till någon annan strand. Annars tror jag detta stället är perfekt till en afterbeach. Vi åkte sedan vidare till en lite lugnare strand på andra sidan som hette Ekeviken och där var det SÅ fint och härligt. Det var dessutom så mysigt där på stranden att vi inte ville åka hem så då hann vi tyvärr inte se raukarna, så nu måste vi åka tillbaka igen.

Hotell Alma

Detta nyöppnade gulliga lilla boutique hotell vill du bara inte missa om du vill ta en natt inne i Visby. I helgen öppnar dessutom deras restaurang som ska vara helt outstanding.

Köpa lokalodlat

På Gotland vill man handla alla goda grönsaker och frukter som är odlat lokalt och jag älskade verkligen att åka förbi Lilla Bjers där man handlar det som behövs för dagen. Där fanns så mycket gott!! Speciellt deras egenodlade kronärtskockor..oh my..

Det finns även en smarrig restaurang här och ägg att köpa om hönorna värper. Missa inte detta urmysiga place.

Graute gård

Även kött finns att det att köpa lokalproducerat från någon av gårdarna på Gotland, jag är ju en sk flexitarian som äter väldigt sparsamt med kött men kan tänka mig att handla här. Vi åkte hit för att kika lite och fick då även träffa de nyfödda kattungarna som bara var 10 timmar gamla. Så gulligt och ändlöst populärt bland barnen.

Själsö bageri

Vi bodde med cykelavstånd till Själsö bageri och här kan du äta allt från frukost till fika på både Guteglass och landets godaste kardemummabullar. Dessutom så ligger det så fint med nere vid vattnet med världens finaste utsikt.

Bungenäs

Nästan lika långt norrut som Fårö ligger Bungenäs som tidigare inte var öppet för allmänheten då det var ett militärt område. Nu kan man vandra fritt här inne i en magisk skog och naturområde. Vi åt lunch i Kalkladan och där kan jag också tänka mig är heeelt fantastiskt mysigt även på kvällen. Maten var också jättebra och fick mig att vilja prova allt på menyn. Next time helt enkelt! Bungenäs matsal ligger även där men tyvärr hade dom inte öppnat ännu när vi var där… Mao en annan anledning att komma dit igen.

Vi gillade verkligen Gotland och känner att det finns ännu mer att upptäcka framöver! Drömmen vore att någon gång ha ett eget sommarhus där så att man kan stanna länge på somrarna men även upptäcka ön på andra årstider.

4 kommentarer

 1. Ni verkar ha haft en underbar vecka. Blev verkligen sugen på att åka till Gotland och då särskilt till huset ni hyrde. Det passade verkligen er, först trodde jag att ni teleporterat ert eget hus, det är liksom samma stil. Vilken tur att ni hittade det! Jag är rätt kräsen när det kommer till boende och många av husen/stugorna som hyrs ut är verkligen inte i min smak.
  Fortsätt njut av den svenska sommaren ?

 2. Marie Bergman

  Takk for alle fantastiske tips! Gotland står på min liste over steder å besøke, veldig fint med en liten miniguide ?

  Den grå t-shirt du har på flere av bildene, hvor er den fra? Så fin!

  Marie

  1. Valerie Aflalo

   Tack snälla du! Ja men det var helt underbart. T-shirten kommer från @valerieofficial__ men finns i butiken på Mood.
   Kram Kram

 3. Hej! Det var roligt att läsa detta inlägg om er vecka på Gotland då jag bor på ön sedan 15 år, jag bor med min familj nära lilla bjers ☺️ Ska genast kolla upp restaurangen på hotell alma (tack för tips) då vi planerar att gå ut och äta inom kort, jag och min sambo ☺️ Ha en fortsatt fin sommar ??

Write a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *